Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας

Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΥΠΕΚΚ) ιδρύθηκε πρόσφατα με προσωρινή ηγεσία τον πανεπιστημιακό Αλ. Μητρόπουλο, τον νομικό Βασ. Ασημακόπουλο και τον εκπαιδευτικό Αδάμ Στάμου.
Στην ιδρυτική διακήρυξη της Ένωσης αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Υπερασπιζόμενοι το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή και την αυτόνομη δράση μας με τις προσπάθειες όλων αυτών που τα θέτουν στο επίκεντρο της πολιτικής κοινωνίας. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότητα αυτού του αγώνα που διεξάγουν πρόσωπα, κινήματα, πολιτικά κόμματα και άλλα ελπιδοφόρα μορφώματα της ενεργού κοινωνίας».
Η Ένωση, εντός των ημερών, θα καταθέσει δημοσίως τις προτάσεις της για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της κοινωνικής ασφάλισης, παρεμβαίνοντας έτσι στον διάλογο που διεξάγεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Το ιδεολογικό στίγμα της νέας οργάνωσης προκύπτει από μία φράση-κλειδί: «Ο νεοφιλελευθερισμός ως μέθοδος οργάνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής οδήγησε και στην πολύπλευρη διεύρυνση του κοινωνικού ρήγματος».
Προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης έχει οριστεί ο κ. Μητρόπουλος.


Σχολιάστε εδώ