Άρχισε η αντίστροφη΅μέτρηση για τον Ζίκο στον Ολυμπιακό

Ο Βραζιλιάνος, όμως, κατάφερε και επανέφερε την αμφισβήτηση των «ερυθρολεύκων» για τις ικανότητές του. Η ήττα της πειραϊκής ομάδας από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποδόθηκε στους πειραματισμούς του Ζίκο, ο οποίος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν τον Σωκράτη Κόκκαλη, το ενδεχόμενο διαζυγίου με τον «λευκό Πελέ» ελάχιστους πρέπει να ξαφνιάσει, καθώς η εμπιστοσύνη στον προπονητή έμεινε στη… Θεσσαλονίκη.
Οι γκρίνιες για τον Ζίκο είχαν ακουστεί εδώ και μέρες, κυρίως επειδή άφησε ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους» χωρίς σοβαρή προπόνηση έως την Τετάρτη. Εάν συνυπολογίσουμε και την κλήρωση για τη φάση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν να παίξουν με τον Άρη χωρίς συγκέντρωση και με το μυαλό τους είτε στις παραλίες της Βραζιλίας είτε στις… γαλοπούλες της Ελλάδας. Αρκετοί, βέβαια, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Ζίκο και χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα την αδιαμφισβήτητη κόπωση των βασικών ποδοσφαιριστών που τράβηξαν κουπί όλο αυτό το διάστημα λόγω των απανωτών τραυματισμών. Μόνο που στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε ο βραζιλιάνος τεχνικός πολλές επιλογές στη διάθεσή του. Αλλά οι Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ντιόγκο έμειναν στον πάγκο και αντʼ αυτών αγωνίστηκε ο Λεονάρντο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, αν και ο Ζίκο έχει δηλώσει κατʼ επανάληψη ότι «δεν είναι χαφ», ο Ντομί βαπτίστηκε αμυντικός μέσος και ο Όσκαρ συνέχισε να κάνει τον παρτενέρ του Μήτρογλου.
Σύμφωνα με τις διαρροές από την πλατεία Αλεξάνδρας, «δεν υπάρχει θέμα Ζίκο τη δεδομένη χρονική στιγμή». Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Ο Βραζιλιάνος μετράει μέρες και στην πρώτη γκέλα θα αποτελέσει παρελθόν για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ειδικά μετά το 9ήμερο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές έως τις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πάει ο ίδιος στο Ρίο.
Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που επικρατεί για τον Ζίκο στο Λιμάνι είναι και το γεγονός ότι σταμάτησαν ξαφνικά οι συζητήσεις με τους παίκτες που εισηγήθηκε την απόκτησή τους. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις η διακοπή της επικοινωνίας έγινε και για λόγους τακτικής, αλλά αν δούμε το παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι για πρώτη μεταγραφική περίοδο δεν θα κάνει δώρο ο Κόκκαλης στον προπονητή της ομάδας έναν ποδοσφαιριστή της αρεσκείας του.


Σχολιάστε εδώ