άλλες τυπολογίες

•Ολοταχώς προς τη συγκρότηση ομίλου οδεύουν τα έντυπα Μαζικής Ενημέρωσης των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη, καθώς η εταιρεία ΚΥΚΑ Ανώνυμη Εκδοτική προχωράει στην απορρόφηση των Daily Press Magazine, Ημερήσιος Τύπος,
Ημεροσκόπος και MYENPI. Θυμίζουμε πως ήδη το Κανάλι 10 πέρασε στη MYENPI, το Sport TV, όπως και το 10% του ΣΚΑΪ 100,3, στον Γιώργο Κυριακίδη και το 10% του ΣΚΑΪ TV στην εταιρεία Άδελε.
•Τις περιπτώσεις δύο προσώπων για τη θέση του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ εξετάζει ο Π. Γερουλάνος. Η πρώτη είναι ενός πανεπιστημιακού με έδρα τις ΗΠΑ και η δεύτερη ενός πρώην διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού, νυν αρθρογράφου σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Βεβαίως υπάρχουν ακόμη δυο τρεις υποψηφιότητες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του υπουργού Πολιτισμού. Η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
•Στο ραδιόφωνο λέει πως θα επιστρέψει ο Νίκος Ευαγγελάτος και όχι στην τηλεόραση. Έτσι εξηγούνται και οι επαφές με το συγκρότημα της Real.
•Μέσα στον Ιανουάριο παραιτείται και ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιώργος Ταμπακόπουλος. Στον απολογισμό της θητείας του περιλαμβάνεται η επιτυχημένη συνένωση του Αθηναϊκού με το Μακεδονικό Πρακτορείο, που αποτελούσε στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης του… ΠΑΣΟΚ, η δημιουργία δέκα νέων ιστοσελίδων, η πρώτη ιντερνετική τηλεόραση στη χώρα μας, γεγονός για το οποίο βραβεύθηκε, το ιντερνετικό ραδιόφωνο και η πρωινή υπηρεσία ενημέρωσης. Επί πέντε χρόνια οι ισολογισμοί του πρακτορείου -και του 2009- ήταν πλεονασματικοί και ο τζίρος αυξήθηκε την τελευταία πενταετία κατά 38,46%. Για την άσκηση διοίκησης δεν υπήρξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα.
•Μεταφέρει τις εφημερίδες του
[«Έθνος», «Ημερησία», «Goal News», «Θέμα» (70%)] από τη μητρική του εταιρεία ο Πήγασος. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προς το χρηματιστήριο, η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσχισης του κλάδου έκδοσης εφημερίδων και της εισφοράς του κλάδου σε θυγατρική της εταιρεία. Ως ημερομηνία Λογιστικής Κατάστασης Απόσχισης ορίστηκε από το ΔΣ η 31.12.2009, ενώ η ολοκλήρωση του εν λόγω εταιρικού μετασχηματισμού τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων της εταιρείας και της θυγατρικής της και των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Οι εκτιμήσεις για την κίνηση αυτή είναι δύο. Πρώτον, πως ο Πήγασος προχωράει στη συγκρότηση εταιρείας συμμετοχών και θέλει να παρακολουθεί καλύτερα την οικονομική πορεία των εφημερίδων και, δεύτερον, πως θέλει να μην επηρεάζεται πλέον η μητρική εταιρεία από ενδεχόμενη ζημιογόνο πορεία των εφημερίδων του ομίλου.

***

RΤα ίδια έχουν αρχίσει να ακούνε οι εκδότες περιφερειακών εφημερίδων και οι ιδιοκτήτες καναλιών που διαμαρτύρονται στα υπουργεία και στους οργανισμούς του Δημοσίου για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης το προηγούμενο διάστημα. «Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Το κονδύλι το ανέλαβε η διαφημιστική εταιρεία»! Το επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν μονίμως τα στελέχη των υπουργείων επί προηγούμενης κυβέρνησης επαναλαμβάνεται και τώρα. Όσο για τις διαφημιστικές, υποστηρίζουν πως δεν μοιράζουν λεφτά αν δεν έχουν στοιχεία της AGB!

R«Δέκα Μικροί Μήτσοι» σε δύο κανάλια! Συνέβη κι αυτό. Μέσα στα Χριστούγεννα οι «Μήτσοι» του Λάκη Λαζόπουλου θα παίξουν τον ρόλο εορταστικού προγράμματος τόσο στον Alpha όσο και στο Mega. Εκτός από τις περικοπές, ρόλο σε αυτήν τη διπλή επανάληψη φαίνεται πως παίζουν και οι σχέσεις μεταξύ των καναλιών. Το Mega, πικαρισμένο από την απόφαση του Alpha να βγάλει τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», που ήταν δικό του πρόγραμμα, θυμίζει τις παλιές στιγμές τους την ημέρα των Χριστουγέννων!
RΣτη σύσταση της Κώστας Κουτσομύτης Σκηνοθεσία – Παραγωγή Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης προχώρησε ο γνωστός σκηνοθέτης. Το κεφάλαιό της ανέρχεται σε 4.500 ευρώ.
RΝέες προσπάθειες στην ΕΙΤΗΣΕΕ για τη συγκρότηση της εταιρείας ελέγχου μέτρησης τηλεθέασης (ΑΕΜΕΤ). Στόχος είναι να ξεκινήσει η λειτουργία της εντός του 2010. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε και η πληροφορία πως επίκεινται αλλαγές στη διοικητική δομή της AGB, με την παρουσία εκπροσώπου της Nielsen το επόμενο διάστημα.

RΣφοδρή είναι η αντίδραση των περιφερειακών καναλιών για την επιβολή φόρου 0,02% προς όφελος της Αστικής Εταιρείας Δεοντολογίας και Επικοινωνίας, στην οποία μετέχουν όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της Αττικής και οι διαφημιστικές εταιρείες. Δεν μετέχουν όμως τα κανάλια της περιφέρειας, που ενημερώθηκαν για την επιβολή του φόρου επί των τιμολογίων τους και αντέδρασαν έντονα. Τα κανάλια ζητάνε να παγώσει η εφαρμογή αυτού του μέτρου και προειδοποιούν πως σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ποσόν, όπως λένε, δεν είναι μεγάλο, αλλά δημιουργεί έντονη αναστάτωση στα κανάλια. Κυρίως αυτό που έχει ενοχλήσει τους σταθμούς της περιφέρειας είναι ότι τα στελέχη της εταιρείας θα μπορούν να κάνουν έλεγχο στα τιμολόγιά τους.
RΗ ΠΟΣΠΕΡΤ σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό των Εργαζομένων θα προσφέρει το φαγητό σε όσους θα εργαστούν την Πρωτοχρονιά. Η διοίκηση της ΕΡΤ, όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, την ίδια ώρα που ανανέωσε τις θητείες των 7 στελεχών, έκοψε την παροχή των γευμάτων σε όσους εργάζονται ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
RΆντε και στην Αννίτα Πάνια! Ο Alpha ανακοίνωσε περήφανος πως ο Νίκος Καρβέλας θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του σόου «Greek Idol». Είναι εμφανές πως το σόου θα είναι ριάλιτι…
RΤους κατεβάζουν τους πομπούς και σε τρεις μέρες ανεβάζουν πάλι σήμα! Η ΕΕΤΤ πήγε στο Ποικίλο Όρος στις 5 Νοεμβρίου και κατάσχεσε πομπούς από έξι κανάλια που μεταδίδουν πορνό και «ροζ» γραμμές υψηλής χρέωσης. Δέκα μέρες μετά, στις 16 Νοεμβρίου, τα συνεργεία της ΕΕΤΤ πήγαν πάλι εκεί και βρήκαν τους τρεις να εκπέμπουν ξανά, με άλλους πομπούς! Στη νέα επιχείρηση κατασχέθηκαν συνολικά πέντε πομποί «ροζ» καναλιών.
RΑναδιάταξη για τη «Veto». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτησία της εφημερίδας αποφάσισε την περικοπή κατά 30% των μισθών των διευθυντικών στελεχών, κατά 25% των αρχισυντακτών, τη μεταφορά των αποδοχών όλων των υπόλοιπων συντακτών στο καθεστώς της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διακοπή των εξωτερικών συνεργατών.
RΤο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών
Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης
(ΕΣΗΕΜ-Θ) με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ σε στούντιο της ΕΡΤ3, την ώρα που μεταδιδόταν δελτίο ειδήσεων, και τη διά της βίας διακοπή του προγράμματος για να μεταδώσουν εξαγγελίες τους, επισημαίνει ότι κάθε παρόμοια ενέργεια, από οποιονδήποτε κι αν εκπορεύεται αποτελεί βίαιη καταπάτηση των αρχών της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, και τονίζει ότι δημοσιογράφοι που ανέχονται, ασπάζονται ή προωθούν ανάλογες τακτικές παραβιάζουν κατάφωρα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
R «Χωρίς… Ανάσα», στους 105,2. Η θρυλική εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου επέστρεψε στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Ναι, ο Κώστας Μυλωνάς «παίζει» στον Atlantis. Το come back του Κώστα Μυλωνά στους 105,2 φέρνει ανατροπές στη μεταμεσονύχτια ζώνη σε μια «νεκρή» μπάντα με κονσερβοποιημένο πρόγραμμα.
RΠραγματικά ανανεωμένο και με πλήθος ενδιαφέρουσας ύλης βρίσκουν οι φετινές εορτές των Χριστουγέννων το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός». Μεταξύ της πλούσιας ύλης και το επίκαιρο άρθρο του εκδότη κ. Αθανασόπουλου σχετικά με την αναρχία και τον αναρχισμό, όπως και του οικονομολόγου κ. Νικολάου Μακαρίτη περί της ανάγκης συγκρότησης και αναβάθμισης της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Η ποικιλία του περιεχομένου του καθιστά τον «Δευκαλίωνα» ωφέλιμη ενασχόληση για τις φετινές γιορτές. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 210-2019555, 6977370671.


Σχολιάστε εδώ