Ο Γ. Τσαλικάκης επικρατέστερος για την ηγεσία της ΔΑΚΕ

Εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ τον Μάρτιο εντείνονται οι ζυμώσεις στη ΔΑΚΕ για την επιλογή τόσο του συνδικαλιστή που θα είναι επικεφαλής της παράταξης στην ηγεσία της συνομοσπονδίας, όσο και γι’ αυτόν που θα αναλάβει την προεδρία της παράταξης, στο συνέδριο που θα ακολουθήσει.
Πολλοί οι «μνηστήρες» για τις θέσεις αυτές, επικρατέστεροι όμως φέρονται μέχρι στιγμής ο γεν. γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Τσαλικάκης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Φώτης Αζαδάκος. Θέμα προς συζήτηση αποτελεί και το «δίλημμα» αν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (εφόσον η ΔΑΚΕ παραμείνει δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη) και ο πρόεδρος της παράταξης θα είναι ή όχι το ίδιο πρόσωπο. Μέχρι στιγμής –και πιθανότατα μέχρι και τα δύο συνέδρια (ΓΣΕΕ και
ΔΑΚΕ)– να μη δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Ο κ. Τσαλικάκης πάντως διαμηνύει προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι «δεν θεωρεί τον εαυτό του μεταβατικό γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ», ενώ είναι και κατά της «διαρχίας» – δηλαδή να είναι επικεφαλής της ΔΑΚΕ με άλλο συνδικαλιστικό στέλεχος. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αζαδάκος θεωρεί ότι είναι η επιλογή της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαλικάκης είχε στηρίξει στην εσωτερική εκλογική αναμέτρηση της ΝΔ τον κ. Αντ. Σαμαρά ενώ ο κ. Αζαδάκος είχε ταχθεί υπέρ της κ. Ντ. Μπακογιάννη. Με δεδομένο ότι άλλος σοβαρός διεκδικητής για την ηγεσία της παράταξης δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής, οι δύο συνδικαλιστές έχουν ήδη ξεκινήσει «προεκλογική εκστρατεία» αφού είναι προφανές ότι η σταυροδότηση των στελεχών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα «μετρήσει» για την τελική επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Κ. Πουπάκη, που ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης είχε δηλώσει στο «ΠΑΡΟΝ» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κομματική ανάμειξη στις εκλογικές διαδικασίες εντός της ΔΑΚΕ.


Σχολιάστε εδώ