Οργή κατά Ραγκούση, Μπιρμπίλη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση

Εξοργισμένα είναι πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της πλήρους απαξίωσής τους από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τους αγνοούν επιδεικτικά και αποφεύγουν να συνεργαστούν μαζί τους.
Όπως λένε χαρακτηριστικά, ακόμα και για θέματα που άπτονται της αυτοδιοίκησης, όπως περιβάλλον και διοικητικές μεταρρυθμίσεις, συνεργάζονται με συλλόγους και σωματεία και όχι με τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης!
Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως υποστηρίζουν, είναι το γεγονός ότι η Τ. Μπιρμπίλη όρισε τα μέλη των διοικήσεων όλων των φορέων προστασίας βιότοπων και υδροβιότοπων (Κάρλα, Κερκίνη κ.λπ.), τα οποία σημειωτέον είναι άμισθα, χωρίς να περιλάβει σ’ αυτές κανέναν αιρετό! Είχε σπεύσει έγκαιρα να απαγορεύσει τη συμμετοχή στελεχών της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις αυτές! Αντίθετα, όρισε εκπροσώπους φυσιολατρικών συλλόγων και φιλοζωικών οργανώσεων!
Επίσης, σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα με θέμα «Το περιβαλλοντικό έγκλημα» δεν προσκάλεσε κανένα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο ίδιο… μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος δεν θέλει –όπως φαίνεται– και πολλά πολλά με αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Γι’ αυτό και στην επιτροπή για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση, που συνέστησε πρόσφατα, δεν περιλαμβάνει κανέναν εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτός ο ιδιότυπος «αποκλεισμός» των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όργανα που αφορούν άμεσα τον θεσμό έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μιλάνε για γενικότερη «επίθεση» κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού πέρα απ’ όλα όσα περιγράψαμε καθυστερεί απελπιστικά και η διοχέτευση των πόρων που δικαιούνται οι ΟΤΑ από το κράτος.
Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, αν συνεχιστεί η ίδια τακτική, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν θα πρέπει η Ιπποκράτους να προσδοκά και πολλά πράγματα…


Σχολιάστε εδώ