Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Τον κίνδυνο να «κουκουλωθούν» οι υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Μύκονο που αποκάλυψε το καλοκαίρι η ΥΠΕΕ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φορολογικά μέτρα και εξαγγέλλει εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου. Επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Μυκόνου έχουν διακοπεί και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι από τους ελέγχους αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων γνωστό κέντρο διασκέδασης που οργάνωσε συναυλία με χιλιάδες θεατές χωρίς να κόψει ούτε ένα εισιτήριο, καθώς και εστιατόριο που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μία νόμιμη και μία παράνομη.
>Στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωση και στη μηχανογραφική υποστήριξη του Πρωτοδικείου Σύρου αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα εννέα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σύρου. Ενδεικτικό του φόρτου εργασίας είναι το γεγονός ότι, για το χρονικό διάστημα από 16/9 έως 16/12, είναι προγραμματισμένες 44 ποινικές υποθέσεις σε 64 εργάσιμες ημέρες, ενώ την αρνητική κατάσταση επιτείνει ο αυξημένος αριθμός υποθέσεων που εκδικάζονται σχετικά με το κτηματολόγιο, αλλά και η ανυπαρξία μηχανοργάνωσης ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.
>Να στελεχωθούν άμεσα και χωρίς προαπαιτούμενα οι κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος. Θεωρεί ότι η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, μέσω του
ΚΕΕΛΠΝΟ, σε νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας που διαθέτουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το χρονίζον πρόβλημα ανεύρεσης ενός κρεβατιού στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
>Για τα προβλήματα λειτουργίας του προαστιακού στη Δυτική Αττική διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Σημειώνει ότι οι τροποποιήσεις δρομολογίων και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων συνεπάγεται απώλεια εσόδων, ενώ οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα για τη μετακίνησή τους, με τις γνωστές συνέπειες στα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα.
>Να μεριμνήσουν προκειμένου να θεσπιστεί πλέγμα όρων και κανόνων λειτουργίας του διαδικτύου ώστε να μην κινδυνεύουν οι έφηβοι να πάθουν εθισμό, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας. Ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν σκοπεύουν να επιληφθούν της διεύρυνσης του νομοθετικού πλαισίου, μέσα από διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική προστασία των χρηστών του διαδικτύου.
>Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης με στόχο τη μείωση της τιμής των διοδίων τουλάχιστον κατά 50% ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Σημειώνει ότι οι εναλλακτικές διαδρομές που προσφέρονται δεν είναι ασφαλείς για τους οδηγούς και αναμφίβολα μια πιθανή μείωση των διοδίων θα τους ανακούφιζε, αρκεί να μη μειωθούν οι υποχρεώσεις των εταιρειών για τη συντήρηση του δικτύου (ΠΑΘΕ και παράπλευρων δρόμων) ή οι χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης προς τους δήμους, ελλείψει κονδυλίων.
>Πώς αντιδρά ο πρωθυπουργός στο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης προς τον αμερικανό Πρόεδρο για μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίλυση του Κυπριακού, τι θέση παίρνει για το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε στον Μπαράκ Ομπάμα ζήτημα τουρκικής μειονότητας σε Θράκη, Κω και Ρόδο και πώς τοποθετείται στο θέμα ενδεχόμενης συνδιαχείρισης του Αιγαίου, με αλλαγή δομών σε ζητήματα διοικητικής ευθύνης, ερωτά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης με αφορμή δημοσίευμα του «Παρόν» στις 13 Δεκεμβρίου.
>Τη συστηματική καθυστέρηση του Δημοσίου να εξοφλήσει δημόσια έργα που έχουν ολοκληρωθεί επισημαίνει στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ρωτώντας τους αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους ώστε να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο, τι ποσοστό των οφειλών προβλέπεται να καλυφθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ποιο βαθμό η καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων επηρεάζει τον ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.


Σχολιάστε εδώ