Καρφώνει και προειδοποιεί τον Μητσοτάκη…

Ξεμπροστιάζει ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» τις ψευτιές του Μητσοτάκη για τον ρόλο που έπαιξε στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ που διεκδικούσαν Έβερτ – Βαρβιτσιώτης και νικητής αποδείχθηκε ο πρώτος. Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε, απαντώντας στο αφιέρωμα του Ψυχάρη στο «Βήμα της Κυριακής» για τoυς «Άρχοντες των Δαχτυλιδιών στη ΝΔ», ότι σ’ εκείνη την εκλογή τήρησε «αυστηρή ουδετερότητα». Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Σε επιστολή του προς την εφημερίδα σημειώνει:
«Λυπάμαι διότι διαπιστώνω για μια ακόμη φορά ότι η μνήμη του κ. Κων. Μητσοτάκη είναι επιλεκτική. Έτσι θυμάται μόνο όσα τον συμφέρουν και απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα.
Εγώ πάντως θυμάμαι –και μάλιστα πολύ έντονα– ότι την παραμονή της εκλογής μου 15 τουλάχιστον συνάδελφοι-βουλευτές, οι οποίοι μου είχαν δηλώσει ότι θα με ψηφίσουν, με επεσκέφθησαν αλληλοδιαδόχως και με ενημέρωσαν ότι αποσύρουν τη στήριξή τους κατόπιν υποδείξεως του κ. Μητσοτάκη. Αυτή λοιπόν είναι η αυστηρή ουδετερότητα την οποία διατυμπανίζει ότι τήρησε;».
Ζήτησε ανταλλάγματα
Στη συνέχεια δε ο κ. Βαρβιτσιώτης ευθέως αφήνει αιχμές κατά Μητσοτάκη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επισημαίνοντας ότι:
«Ποτέ δεν ζήτησα ανταλλάγματα για οποιαδήποτε στάση μου, ποτέ δεν ψήφισα αρχηγό με κριτήριο τη θέση που θα μου έδινε. Και αυτό σε αντίθεση με τον κ. Κων. Μητσοτάκη, που άλλωστε ο ίδιος ομολογεί ότι ζήτησε τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου από τον Ευάγγελο Αβέρωφ για να τον ψηφίσει»!
Υπάρχουν κι άλλα
Και κλείνει την επιστολή του ο Βαρβιτσιώτης με μια προειδοποίηση προς τον Μητσοτάκη που ασφαλώς εννοεί ότι υπάρχουν κι άλλα, ότι έχει κι άλλα πολλά για τη… γούνα του, αλλά δεν θα τα πει τώρα, που σημαίνει ότι αρκετά υπολείπονται ακόμη να μάθουμε… Σημειώνει ο πρώην υπουργός:
«Εδώ σταματώ προς το παρόν. Διότι θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση δεν ωφελεί στο να περάσει η ΝΔ σε μια νέα εποχή ξεπερνώντας τους διχασμούς του παρελθόντος».


Σχολιάστε εδώ