Απέραντο δικαστήριο η Βουλή από τον Γενάρη

Σε απέραντο δικαστήριο θα μετατραπεί από τον Γενάρη η Βουλή καθώς και πέμπτη υπόθεση, σχετικά με την εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote, προστέθηκε στις τέσσερις προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και αφορούν ισάριθμες υποθέσεις.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η τελευταία πρόταση, που υπογράφεται από 127 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκε με διαφορά τεσσάρων ημερών από τις προηγούμενες και προξένησε ερωτήματα αν πρέπει να αναμένεται ο αριθμός των σχετικών προτάσεων να αυξηθεί με την προσθήκη της υπόθεσης για τις υποκλοπές ή ακόμα και της υπόθεσης σχετικά με την απαγωγή των Πακιστανών!
Δεδομένου μάλιστα ότι η πρόταση να επανέλθει στο Κοινοβούλιο και να διερευνηθεί σε βάθος το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κατατέθηκε με διαφορά ωρών από το πακέτο που αφορούσε τις υποθέσεις της Ζήμενς, των ομολόγων και του Χρηματιστηρίου, επέτεινε την εντύπωση ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν συντονίζονται, έχουν έλλειμμα σχεδιασμού και υποχρεώθηκαν να φέρουν και την υπόθεση της «Γερμανός» ύστερα από πιέσεις και διαμαρτυρίες βουλευτών.
Και η υπόθεση αυτή αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον Γ. Αλογοσκούφη και Επικοινωνιών τον Μ. Λιάπη, δύο στελέχη που βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής και δεν είναι καν βουλευτές, πράγμα που διευκολύνει τον νέο αρχηγό του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει. Εμπλοκή αναμένεται ωστόσο να δημιουργηθεί στη λειτουργία της Βουλής καθώς συζητείται η παράλληλη λειτουργία εξεταστικών επιτροπών, ώστε η έρευνα να ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα και πάντως μέσα στον Απρίλιο.
Η προοπτική αυτή προξενεί προβληματισμό κυρίως στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που έχουν ολιγομελή κοινοβουλευτική παρουσία.
Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η πρώτη πρόταση που θα συζητηθεί θα αφορά την υπόθεση της Ζήμενς. Το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δώσει την εντύπωση δίκαιης μεταχείρισης προτάσσοντας μια υπόθεση που αφορά και τα δύο μεγάλα κόμματα…


Σχολιάστε εδώ