ψιθυριστά…

Αφού διέσυραν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, τους είπαν «κομματόσκυλα», «να πάνε σπίτι τους» κ.λπ. κ.λπ., στο τέλος ανακοίνωσαν την ανανέωση των συμβάσεών τους… Άβυσσος η ψυχή τους… Κι όλα αυτά με το «Καλημέρα» του Καλημέρη… Προφανώς ήταν οι ίδιοι αυτοί δημοσιογράφοι κομματόσκυλα και άχρηστοι μόνον όταν ήταν πρόεδρος ο Παναγόπουλος….
Τελικά, με τη μέθοδο της φαινομενικής αδιαφορίας, που πρώτος δίδαξε ο Μητσοτάκης, επιχειρούν ορισμένοι –ευτυχώς όχι όλοι– από την κυβέρνηση να ξωπετάξουν χωρίς αποζημίωση διοικητές οργανισμών, τραπεζίτες και διευθυντάδες ΔΕΚΟ. Ξέχωρα από το γεγονός ότι μπορεί ο Μητσοτάκης –πάντα επίκαιρος– να ήταν ο πρώτος διδάξας την αναλγησία, όπως ακριβώς σήμερα ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο σε εκείνους που τους παίρνουν για να… παραδώσουν (αν είναι δυνατόν), η ιστορία ένα διδάσκει: Κοιτάξτε π.χ. το… τέλος που είχε ο Μητσοτάκης όταν ήταν πρωθυπουργός. Άλλωστε όλα δανεικά είναι σʼ αυτήν τη ζωή. Ρόδα είναι και γυρίζει…
Βάζοντας ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ορισμένα στελέχη σε διάφορα πόστα δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα φέρουν μαζί και το… ασκέρι τους. Διότι έχουμε δυο τρία στελέχη υπʼ όψιν μας που ενώ είναι εξαιρετικά, σέρνουν πίσω τους κάποιους που τους εκθέτουν.
Σεμνά και ταπεινά, νόμιμα και ηθικά; Με μια πρώτη ανάγνωση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών σχετικά με τις υποθέσεις των χρηματιστηριακών συναλλαγών της περιόδου 1998 – 2008 και των δομημένων ομολόγων 2004 – 2007, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι βαρύτητα δίνεται περισσότερο «στο γαλάζιο έγκλημα» και λιγότερο στο «πράσινο σκάνδαλο». Εμείς πάντως δεν θα εγκλωβιστούμε σε επαναλαμβανόμενους κύκλους άσκοπης αναζήτησης και άκαιρου στοχασμού, αλλά θα μείνουμε στην ουσία αποκαλύπτοντας σταδιακά αρκετά πράγματα τόσο για τους μεν όσο και για τους δε…
Τον ανθρώπινο πόνο μαθαίνω ότι επικαλείται ο κ. Χρυσοχοΐδης, ζητώντας να υποβαθμίσουν την τραγωδία του ειδικού συμβούλου του και γιου του Εισαγγελέα κ. Διώτη. Και καλά κάνει. Μόνο που δεν κάνατε το ίδιο ως αντιπολίτευση για τη σχεδόν παρόμοια τραγωδία με τον Ζαχόπουλο. Ο ανθρώπινος πόνος δεν είναι α λα καρτ…

***

Γιαννάκη Πολίτη, σʼ άκουγα να ξιφουλκείς στην εκπομπή σου στη ΝΕΤ κατά του Αράπογλου ότι πήρε πέρυσι 800.000 ευρώ μπόνους.
Μόνο που αυτά δεν τα έλεγες
όταν ο Αράπογλου ήταν στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας. Τότε κάνατε όλοι μούγγα. Λέξη στις εκπομπές σας
για τα δεκάδες εκατομμύρια μπόνους και τα stock options που έδινε ο κ. Αράπογλου στον εαυτό του και την παρέα του, λέξη στις εφημερίδες όπου δουλεύατε, λέξη και στα ραδιόφωνα όπου ήσασταν. Τότε έπρεπε, Γιάννη μου, να πεις αυτά που είπες το βράδυ της Δευτέρας. Μόνο τούτη η εφημερίδα τα αποκάλυπτε και του τα έψαλλε, αδιαφορώντας για τον μόνιμο αποκλεισμό της από τα διαφημιστικά πακέτα της Εθνικής.

***

Ξέρετε πόσα πήρε παραγωγός που πούλησε ΔΕΚΑ τόνους σκληρό στάρι; Μόλις 1.000 ευρώ! Και θα τα εισπράξει, άγνωστο πότε. Και μη νομίσετε ότι πρόκειται για… ανέκδοτο. Το γράφει στην πρώτη σελίδα το «Σερραϊκό Θάρρος» του Θανάση Αραμπατζή.
Αν έχει αντίρρηση η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, περιμένουμε τις απόψεις της… Πάντως με 1.000 ευρώ για 10 τόνους στάρι, άντε αγρότης να καλλιεργήσει.

***

Ούτε… πρωταπριλιάτικο ψέμα!
Καλά, αυτό δεν έχει προηγούμενο. Πώς να είχε, άλλωστε, αφού μοιάζει με μυθιστόρημα… επιστημονικής φαντασίας. Αλλά, με τη ΝΔ όλα είναι πιθανά αφού «γίναν δυνατά τα αδύνατα».
• Επίτιμος πρόεδρος:
Κων. Μητσοτάκης
• Πρόεδρος – αρχηγός:
Αντ. Σαμαράς
• Σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος: Κυρ. Μητσοτάκης
• «Εκτός» – απλή βουλευτής:
Ντ. Μπακογιάννη
• Πάει, θα μας τρελάνουν όλους!

***

ΕΙΠΑΝ:
Η διγλωσσία και η αμηχανία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης επιβαρύνει την κατάστασή μας και την ανησυχία των Βρυξελλών γιατί η δημοσιονομική πειθαρχία και οι μεταρρυθμίσεις που επείγουν απαιτούν σθεναρή πολιτική βούληση, συγκροτημένο πρόγραμμα και κατάλληλους μηχανισμούς.
Ρόδη Κράτσα
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής


Σχολιάστε εδώ