Τουρκία και ΕΕ

Νεκροί από πυρά «αγανακτισμένων» καταστηματαρχών έπεσαν την Τρίτη δύο Κούρδοι που διαμαρτύρονταν στην πόλη Μους της νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά της απαγόρευσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), έγραφε η είδηση. Το περιστατικό ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας να θέσει το DTP εκτός νόμου, κατηγορώντας το για διασυνδέσεις με το παράνομο PKK. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη γειτονική χώρα, απεναντίας. Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η (μητριά) Τουρκία φέρεται έτσι στον δεύτερο σε ΜΕΓΕΘΟΣ ΛΑΟ που ζει ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ της, τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ (παιδιά της υιοθετημένα με το ζόρι), που μάχονται για την ΕΘΝΙΚΗ τους ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ.
Έτσι, μην πρωτοτυπώντας, για άλλη μια φορά έθεσαν εκτός νόμου το κόμμα που εξέφραζε την κουρδική μειονότητα και έχει 21 βουλευτές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, εθνικός ηγέτης των Κούρδων, βρίσκεται ακόμη στη φυλακή, σε συνθήκες απομόνωσης, μετά την παράδοσή του, με ευθύνη Ελλήνων (θυμάστε, κύριε Θόδωρε Πάγκαλε;), σε τούρκους πράκτορες πριν από δέκα χρόνια, ενώ το κουρδικό αντάρτικο συνεχίζεται, άλλοτε με ένταση, άλλοτε όχι, σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας. Στο διπλανό βόρειο Ιράκ προετοιμάζεται ένα πρόπλασμα αυριανού κουρδικού κράτους με τη σημερινή ύπαρξη της αυτόνομης περιοχής των εκεί Κούρδων, ενώ εντός της νοτιοανατολικής Τουρκίας ο τουρκικός στρατός έχει κάθε τόσο απώλειες από τη δράση των ανταρτών.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο «κουμπάρος» μας, επεχείρησε να γεφυρώσει εν μέρει τις αντιθέσεις με τον κουρδικό πληθυσμό, προσπαθώντας να αυξήσει τις πιθανότητες μιας μελλοντικής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Η αντιπολίτευση όμως καταγγέλλει οποιαδήποτε συμφωνία με τους Κούρδους. Η απαγόρευση της λειτουργίας του κόμματος που εκφράζει τους Κούρδους στην τουρκική Εθνοσυνέλευση προκάλεσε τις δυναμικές διαμαρτυρίες τους σε διάφορες πόλεις και είχε ως αποτέλεσμα και τη δολοφονία δύο διαδηλωτών, όπως αναφέραμε στην αρχή τούτου του σχολίου.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ: Η Τουρκία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής χώρας.
Η κεμαλική «παράδοση», η ίδια η συγκρότηση του τουρκικού κράτους το 1922-23, στηρίχθηκε στην ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των πληθυσμών της Μικράς Ασίας, στον αναγκαστικό εκτουρκισμό. Το μοντέλο: μια ισχυρή κεντρική εξουσία περνάει από συστηματική καταπίεση και διωγμούς τις μειονότητες. Γνωρίζουμε όλοι/όλες τι υπέστη η ελληνική μειονότητα, οι «Ρωμιοί», κατά δόσεις, μέχρι σχεδόν να εξοντωθεί ολοσχερώς από το τουρκικό κράτος.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ για την Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει την ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ της πορεία: Εφόσον δεν ισχύουν οι πολιτικές ελευθερίες στη γειτονική χώρα, εφόσον δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας που ζει στη χώρα, δεν είναι δυνατόν να γίνει η Τουρκία μέλος της ΕΕ.
Nα αλλάξει η κυριαρχούσα μοιρολατρική-φοβική πολιτική άποψη στη χώρα, να υποχωρήσει η ιδεολογία του ενδοτισμού, της υποτέλειας και της εθελοδουλείας.
ΒΕΤΟ στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Αν δε η πολιτική ηγεσία (για άλλη μια φορά) δειλιάζει, τη λύση θα δώσει ο κυρίαρχος λαός μας: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την είσοδο ή ΟΧΙ της Τουρκίας στην ΕΕ.

ΥΓ.: Σύμφωνα με τα «στοιχεία» της Eurostat για το 2008, οι αλλοδαποί στην Ελλάδα είναι 906.000, αντιστοιχούν στο 8,1% του πληθυσμού. ΨΕΜΑΤΑ…


Σχολιάστε εδώ