Τι υποστηρίζει η ΠΟΕΣΥ

Αγαπητέ κ. Κουρή,
Από την εφημερίδα σας αρχικά και στη συνέχεια από ανακοίνωση των Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του Δημήτρη Τσαλαπάτη πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα ένας ανακριτής (ο 11ος) εξετάζει καταγγελία εναντίον μας, παρόμοια απ’ ό,τι φαίνεται με εκείνη που απασχολεί τον 14ο ανακριτή. Η απάντησή μας στο δημοσίευμά σας είναι σύντομη.
Σε νομικό επίπεδο: Η καταγγελία, για την οποία ήδη έχουμε καταθέσει, αναφέρει ότι ψευδώς δηλώσαμε (οι Β. Μουλόπουλος, τότε πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Στ. Νικολόπουλος, τότε γ.γ. της ΠΟΕΣΥ, και Γ. Πλαχούρης, τότε ταμίας) προς την Εμπορική Τράπεζα (όπου βρίσκεται λογαριασμός της ΠΟΕΣΥ) ότι δεν υπάρχει καμία αγωγή εναντίον της νομιμότητας του ΔΣ της Ομοσπονδίας, τυπική προϋπόθεση για να κάνουμε χρήση του τραπεζικού λογαριασμού για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας. Η αλήθεια είναι μία και ξεκάθαρη: Η δήλωση αυτή έγινε στις 24 Ιουνίου 2008 και η κοινοποίηση της αγωγής Τσαλαπάτη στις 7 Ιουλίου 2008, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες μετά.
Σε συνδικαλιστικό επίπεδο: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Τσαλαπάτης, του οποίου η παράταξη δεν κατόρθωσε να εκλέξει ούτε ένα μέλος στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας, χρησιμοποίησε αρχικά τον Σπ. Χατζάρα ως μοναδικό μάρτυρα στη δίκη εναντίον του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, την οποία και έχασε. Ακολούθως πάλι ο Σπ. Χατζάρας ήταν η αιχμή της παράταξης των Επαγγελματιών Δημοσιογράφων στην επιχείρηση εμπλοκής που ο ίδιος ξεκίνησε με την Εμπορική Τράπεζα.
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ασκεί όσο μπορεί καλύτερα τα καθήκοντα που του ανέθεσε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα. Σε αυτούς δίνουμε λόγο καθημερινά και σε αυτούς θα δώσουμε λόγο για τα πεπραγμένα της θητείας μας στο επόμενο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Η δικαστική οδός είναι έξω και πέρα από τη συνδικαλιστική δράση και ίσως αντιπαράθεση, αφού αγνοεί την αρχή της διά του Διοικητικού Συμβουλίου λήψης των αποφάσεων. Σε αντιδιαστολή, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ήταν και θα παραμείνει ανοιχτή σε κάθε νόμιμο έλεγχο των οικονομικών της. Αυτής και της προηγούμενης διοίκησης από ορκωτούς λογιστές.
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα δυσφήμησής μας για το ίδιο θέμα, πάλι μέσω της εφημερίδας σας, από ανώνυμο «συντάκτη», με δημοσίευμα που είχε τότε πλήρως απαντηθεί. Δεν φανταζόμασταν ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Ο Κώδικας Δεοντολογίας πάντως επιβάλλει προσεκτικότερη έρευνα των «πηγών», διασταύρωση των πληροφοριών πριν από κάθε δημοσίευση και προσπάθεια φιλοξενίας απάντησης κάθε καταγγελίας στο ίδιο φύλλο.
Για τη συμπλήρωση του ρεπορτάζ σας, οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που συμπαραστέκονται στην ΠΟΕΣΥ με ανακοινώσεις τους είναι: η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΤΕΡ, η ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας), η ΕΠΗΕΘ, η ΕΠΠΗΤ (Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου).
Με τιμή,
Σταμάτης Νικολόπουλος,
πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιάννης Πλαχούρης, πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ

Σημ. «Π»: Οι «Τυπολογίες», στη 15χρονη «ζωή» τους, είναι πάντα ανοιχτές σε όλους και δεν διανοούνται να κάνουν λογοκρισία σε ανακοίνωση παράταξης αλλά και στην κάθε άποψη. Απόδειξη η δημοσίευση της απάντησής σας.


Σχολιάστε εδώ