Τα μισά από τους δικούς μας παίρνουν οι βέλγοι βουλευτές!

Φτωχοί συγγενείς είναι οι βέλγοι βουλευτές, σε σχέση με τους έλληνες συναδέλφους τους. Από στοιχεία που αναζητήσαμε και μας δόθηκαν από εγκυρότατη πηγή του βελγικού Κοινοβουλίου, ο βέλγος βουλευτής παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα, που φορολογούνται με –κρατηθείτε– 50%, δηλαδή στο χέρι παίρνει 5.000 ευρώ. Και η σύνταξη που θα πάρει, με εικοσαετή «θητεία», ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, που φορολογείται περίπου με 50% και μετά βίας καθαρά είναι γύρω στα 2.000 ευρώ.
Δεν έχει αυτοκίνητο ο βουλευτής, η Βουλή τού διαθέτει ένα από τα αυτοκίνητα που έχει μόνο όταν πρόκειται για επίσημες μετακινήσεις, έχει μία υπάλληλο με πτυχίο πανεπιστημίου και μία γραμματέα (που «μοιράζεται» με συνάδελφό του), δεν πληρώνεται για τη συμμετοχή του σε επιτροπές ούτε για τηλέφωνα ούτε καλύπτει η Βουλή τα έξοδα για γραφείο (έχει μέσα στο Κοινοβούλιο) ή διαμονή. Για τις μετακινήσεις στην περιφέρειά του υπάρχει χιλιομετρική αποζημίωση, ή του καταβάλλεται το εισιτήριο του τρένου.
Στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, τότε παίρνει έναν επιπλέον μισθό. Ο πρόεδρος της Βουλής και ο αντιπρόεδρος παίρνουν 1.500 ευρώ πέραν του μισθού του βουλευτή!


Σχολιάστε εδώ