στα ενδότερα των ομάδων

=Τελικά βγήκε από τη ζωή μας, έστω και προσωρινά, ο Μπομπ Κοζώνης! Έτσι δικαιώθηκα απόλυτα, κόντρα στις πληροφορίες του… διπλανού που έλεγε ότι δεν… κωλώνει η ΑΕΚ με Κοζώνη.
=Ακόμα και στην ειδησεογραφία της προηγούμενης εβδομάδας βρεθήκαμε μπροστά από τις εξελίξεις. Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, είμαστε οι μόνοι που αναφέραμε από την Πέμπτη που δώσαμε το κείμενό μας ότι ο ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας είχε μαζί του ένα fund με πρόσωπα αμφιβόλου οικονομικής επιφάνειας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση των νυν μετόχων.
=Ο συγκεκριμένος κύριος, που φέρεται ως ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Κοζώνη, είχε στο παρελθόν μπλεξίματα με την αμερικανική δικαιοσύνη. Ξέμπλεξε, βέβαια, αλλά το τοπίο γύρω από τις δραστηριότητές του παραμένει θολό.
=Εκείνο που φαίνεται να ξεκαθαρίζει είναι το γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της επόμενης μέρας. Όχι, βέβαια, ως πρόεδρος, αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι ζαλίστηκε από τη δημοσιότητα και άρχισε να την επιζητεί ολοένα και περισσότερο.
=Ούτε η ανάληψη της προεδρίας από τον Δημήτρη Χατζηχρήστο είναι σενάριο που παίζει γερά. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν επιθυμεί να σηκώσει τόσο μεγάλο φορτίο και γι’ αυτό απέρριψε την πρόταση που του έκανε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Παππάς.
=Διότι η πρόταση δεν ήταν ουσιαστική. Ο μέτοχος της ΠΑΕ έχει επιλέξει τεχνοκράτη για τη θέση του προέδρου, διότι στόχος του είναι η εξυγίανση της εταιρείας.
=Μπορεί να μην πιστεύει όλους όσοι του λένε για χρέη που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ, αλλά κι εκείνος ανησυχεί μήπως κάποια στιγμή μάθει ότι οι οφειλές φτάνουν σε αυτό το ύψος, δίχως να συμπεριλαμβάνεται το εφετινό άνοιγμα της ομάδας.
=Εκείνος που έχει αρχίσει και τρέμει πλέον είναι ο Νίκος Θανόπουλος. Η οικονομική κρίση που πλήττει πλέον και την Ελλάδα τον έχει κάνει να επιζητά την παραμονή του στην ΠΑΕ για τα 120.000 ευρώ που λαμβάνει ως μισθό.
=Μόνο που οι μέτοχοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να περπατήσει η εταιρεία με στέλεχος τον Θανόπουλο, ανεξάρτητα από το πόστο που θα κατέχει. Κυρίως επειδή τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για τις περισσότερες διαρροές εγγράφων από την ΠΑΕ.
=Ο Θανόπουλος, πάντως, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Μαθαίνω ότι διαθέτει στοιχεία ικανά να ανατρέψουν τα σχέδια των μετόχων.
=Εκτός από τον Θανόπουλο στην πόρτα εξόδου από την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι και ο οικονομικός διευθυντής Μιχάλης Δημαράκης. Κατά μία περίεργη σύμπτωση πρόκειται για τον πλέον κολλητό του Θανόπουλου.
=Η άλλη σύμπτωση είναι ότι οι δυο τους είχαν συμφωνήσει με τον Μπομπ Κοζώνη για την παραμονή τους στην ΠΑΕ εάν άλλαζε ο ιδιοκτήτης. Με μία διαφοροποίηση για τον Θανόπουλο.
=Στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αναλάμβανε θέση διευθύνοντος συμβούλου. Γι’ αυτό και υπερασπίστηκε με σθένος τη λύση Κοζώνη στη συνέντευξη Τύπου του περασμένου Νοέμβρη.
=Επίσης από την ΑΕΚ τελειώνει και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκτός και αν γίνει κάποια κίνηση έκπληξη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και έρθουν τα πάνω κάτω στην Ένωση.
=Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Παναθηναϊκός. Η άμυνα των «πρασίνων» μπάζει σε όλα τα ματς και ο Νικόλας Πατέρας αντιλαμβάνεται ότι είναι αναγκαία η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.
=Το ζήτησε, άλλωστε, και ο Νίκος Νιόπλιας μετά το πρώτο ματς στον πάγκο των «πρασίνων» με αντίπαλο τον Ηρακλή. Μόνο που η έλλειψη ρευστού καθιστά δύσκολη την απόκτηση του παίκτη που χρειάζεται
ο Παναθηναϊκός.
=Ο Πατέρας έχει υποσχεθεί στον νέο προπονητή ότι θα ικανοποιήσει κάθε απαίτησή του. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος και θα περιμένουμε να δούμε πώς θα ξεπεράσει ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» την άρνηση κάποιων μετόχων για νέα υπέρβαση του μπάτζετ.
=Ένα άλλο ζήτημα, στο οποίο θα κληθεί να βρει λύσεις ο Νιόπλιας, αφορά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο διεθνής μπακ βρίσκεται σε κακή
κατάσταση λόγω της αγωνιστικής απραξίας από τον περασμένο Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο.
=Μόνο μέσα από τους αγώνες, όμως, μπορεί να βρει τον ρυθμό του. Αν παίζει, ωστόσο, το δεξί άκρο της «πράσινης» άμυνας μοιάζει γυμνό και αυτό είναι πρόβλημα για τον Νιόπλια και την ομάδα γενικότερα.
=Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Γιούρκας επέστρεψε έπειτα από προσωπικές κινήσεις του Πατέρα. Άρα η παρουσία θεωρείται επιβεβλημένη από κάποιους.
=Ο Νιόπλιας, λοιπόν, πρέπει να βρει τις ισορροπίες. Από την ικανότητά του στους χειρισμούς της συγκεκριμένης υπόθεσης θα κριθούν πολλά για τον Παναθηναϊκό.
=Φοβούνται στον Εργοτέλη το ενδεχόμενο να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες εάν δεν προσέξει το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό έσπευσε ο Νίκος Καραγεωργίου και χτύπησε καμπανάκι στους παίκτες του μετά το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.
=Ο Καβαλιώτης είναι χρόνια στα γήπεδα και έχει δει ομάδες να καταρρέουν εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Θέλει, λοιπόν, να αφυπνίσει τους παίκτες του που ονειρεύονταν τα μεγαλεία της Ευρώπης και φαίνεται ότι έχασαν τη μαχητικότητά τους.
=Πολλά λεφτά ξοδεύει η οικογένεια Ψωμιάδη στην Καβάλα. Αν εξαιρέσει κάποιος τις πέντε μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η Καβάλα είναι η μοναδική που επένδυσε σε έμψυχο δυναμικό τα χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και από τα υπόλοιπα έσοδα της ΠΑΕ.
=Είναι σαφές ότι τόσο ο Μάκης Ψωμιάδης όσο και ο Σταύρος θέλουν να φτιάξουν ισχυρή ομάδα και προσπαθούν να εντάξουν στο ρόστερ παίκτες με εξαιρετικά βιογραφικά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν έχουν και στήριξη στην προσπάθειά τους.
=Ακούγονται, άλλωστε, πολλά στην πιάτσα. Ακόμα και για συνεργασία με μεγάλη ομάδα λένε διάφοροι εντός και εκτός Καβάλας.
=Σε βάθος χρόνου, πάντως, οι «Αργοναύτες» μπορούν να βγάλουν αρκετά χρήματα. Διαθέτουν παίκτες που έχουν ήδη αρχίσει να απασχολούν τα κλαμπ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
=Κάποια στιγμή θα βγουν στο σφυρί από τον Ψωμιάδη. Όχι βέβαια για να ξεπουληθούν, αλλά για να πουληθούν ακριβά με στόχο το μέγιστο κέρδος.
=Οι κινήσεις και κυρίως οι επιτυχημένες επιλογές της Καβάλας έχουν προκαλέσει εντάσεις στην Ξάνθη. Ειδικά ο Χρήστος Παπανόπουλος κατηγορεί όλους τους συνεργάτες του για λανθασμένες επιλογές που κόστισαν και παράλληλα άφησαν σημαντικά κενά στο ρόστερ της
ομάδας.


Σχολιάστε εδώ