Σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα η σκυτάλη

ΝΕΑ και άφθαρτα πρόσωπα, από όλο το φάσμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συγκροτούν τη «σκιώδη» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που καλείται να δώσει την πρώτη μάχη της στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό που ξεκίνησε (χθες) στη Βουλή. Ο Αντ. Σαμαράς τήρησε κατά γράμμα τη δέσμευσή του ότι «σβήνει» όσα συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο, συμπεριλαμβάνοντας στο τελικό σχήμα στελέχη που αναφανδόν είχαν ταχθεί στο πλευρό της Ντ. Μπακογιάννη, ενώ οι επιλογές του έγιναν με γνώμονα και γεωγραφικά κριτήρια.
Με τις επιλογές του επιχειρεί ένα «νέο ξεκίνημα», με την παράταξη απαλλαγμένη από «αβαρίες» του πρόσφατου παρελθόντος, και για τον λόγο αυτόν η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών δεν διαθέτει κυβερνητική δράση. Μπορεί να μη διαθέτουν εμπειρία στην άσκηση διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα δεν βαρύνονται με λανθασμένες αποφάσεις, οπότε δεν έχουν… κρυμμένους «σκελετούς» στη ντουλάπα. Αλλά και τα στελέχη εκείνα (Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Στ. Καλαφάτης, Χ. Ζώης κ.ά.) που είχαν κυβερνητικό πόστο επί Καραμανλή παρουσίασαν έργο και πάντως η θητεία τους δεν είχε σκιές, ώστε στο μέλλον να βρεθούν σε θέση απολογούμενου. Στη Ρηγίλλης έγιναν αποδέκτες της γκρίνιας για την τοποθέτηση σε κρίσιμους τομείς, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο συνδικαλισμός, των Β. Μιχαλολιάκου και Γ. Μανώλη αντίστοιχα. Επισημαίνουν ωστόσο ότι πρόκειται για έμπειρα στελέχη και οι συγκεκριμένες θέσεις απαιτούν πάνω απ’ όλα εμπειρία. Γκρίνιες ακούστηκαν και για άλλα πρόσωπα, κάτι που είναι εύλογο και συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, καθώς όλοι διεκδικούν πόστα και αν δεν τα πάρουν θεωρούν ότι αδικήθηκαν και κατά συνέπεια εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους. Προφανώς το συγκεκριμένο σχήμα δεν είναι οριστικό και αμετάκλητο, όλοι θα κριθούν από το έργο τους και στην πορεία, όποτε χρειαστεί, θα γίνουν οι… αναγκαίες διορθώσεις.
Το παζλ ολοκληρώθηκε προχθές (Παρασκευή) με την ανακοίνωση των ονομάτων δεκατριών (13) τομεαρχών, όπου σημείο αναφοράς αποτελεί η ανάθεση του Τομέα Περιβάλλοντος στον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη οι Γ. Πλακιωτάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη. Πιο αναλυτικά οι νέοι Τομεάρχες είναι οι Παιδείας – Ελίζα Βόζεμπεργκ, Περιβαλλοντικής Πολιτικής – Κυρ. Μητσοτάκης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων – Μιχ. Γιαννάκης, Τουριστικής Ανάπτυξης – Όλγα Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης – Γ. Κασαπίδης, Δημοσίων Έργων – Μιχ. Χαλκίδης, Μεταφορών και Επικοινωνιών – Στ. Καλαφάτης, Υγείας – Μ. Σαλμάς, Δικαιοσύνης – Τ. Νεράντζης, Πολιτισμού – Αθ. Δαβάκης, Αθλητισμού – Κ. Κουκοδήμος, Περιφερειακής Πολιτικής – Δ. Σταμάτης και Εμπορικής Ναυτιλίας – Γ. Πλακιωτάκης.


Σχολιάστε εδώ