Πίεση στα επαρχιακά ΜΜΕ

Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών αντιμετωπίζουν μεγάλα αδιέξοδα. Χθες, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών (ΕΠΕΚ) για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
Στο επίκεντρο όμως τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των τοπικών καναλιών, στην ουσία το αν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση έχει δημιουργήσει στα κανάλια της περιφέρειας η πρόθεση κατάργησης του κριτηρίου παλαιότητας και συζητείται να υπάρξει έντονη αντίδραση. Το θέμα τέθηκε στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος είναι ο αποδέκτης όλων των διαμαρτυριών των ΜΜΕ από την περιφέρεια.
Επίσης, μεγάλο θέμα για τα περιφερειακά κανάλια είναι η δυνατότητα να εκπέμψουν ψηφιακά. Ενώ πολλά από αυτά έλαβαν το πράσινο φως από το ΕΣΡ με την έκδοση της απαραίτητης βεβαίωσης, δεν διαθέτουν το απαιτούμενο δίκτυο για να ανέβουν σε κάποια πλατφόρμα.
Στη συνέλευση πάντως ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα έμπαιναν θα ήταν η οικονομική κρίση και η δυνατότητα επιβίωσης των καναλιών την επόμενη περίοδο.


Σχολιάστε εδώ