ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Παρών στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας ήταν ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας Λάμπρος Μίχος, που κάλυψε την κενή θέση που άφησε η Μαρία Δαμανάκη, η οποία μετακόμισε στις Βρυξέλλες, Επίτροπος στην Ε.Ε. Ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός ευχήθηκε να μην ξεχάσει ο κ. Μίχος τη θητεία του στην αυτοδιοίκηση και να φέρει τα προβλήματα και τις ανάγκες του θεσμού σε πρώτο πλάνο στη Βουλή. Πράγμα που για τον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας είναι αυτονόητο. Και η εμπειρία του θα βοηθήσει στην ανεύρεση λύσεων.
QQQ Από τους ελάχιστους δήμους του λεγόμενου Λεκανοπεδίου που έχουν δικό τους δίκτυο διαχείρισης της ύδρευσης είναι της Νέας Ερυθραίας. Μόνο που ο δήμος χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την αδυναμία να εισπράξει τους λογαριασμούς του νερού από τους δημότες και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Νέα Ερυθραία. Πρόσφατα, κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προϋπολογισμού του 2010, βγήκε στην επιφάνεια ότι μόνο για το 2009 δεν εισπράχθηκαν 2 περίπου εκατ. ευρώ από καταναλωτές νερού.
QQQ Πονοκέφαλος για τον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης Δημήτρη Τζίτζιφα αποτελεί το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των δύο δημοτικών επιχειρήσεων που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το κλείσιμό τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν να μετακομίσουν στον δήμο, αφού δεν πληρούν το ελάχιστο όριο προϋπηρεσίας που προβλέπει ο νόμος Παυλόπουλου. Ο κ. Τζίτζιφας δεσμεύθηκε πάντως να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Πώς; Να προσληφθούν σε νέες κοινωφελείς επιχειρήσεις που θα συστήσει ο δήμος.
QQQ Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων διοργάνωσαν βιωματικό σεμινάριο γονέων στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων με θέμα: «Μεγαλώνοντας παιδιά σ’ ένα κόσμο που αλλάζει». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τους συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (AKMA) Νίκο Κιζήλο, εκπαιδευτικό, σύμβουλο προσανατολισμού, Κωνσταντίνα Ισαριώτη, παιδαγωγό-κοινωνική λειτουργό, Έλλη Πατμανίδου, σχολική ψυχολόγο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι γονείς συσχετίστηκαν μεταξύ τους με βιωματικό τρόπο, μοιράστηκαν ανησυχίες και ελπίδες για τους ίδιους και τα παιδιά τους, προβληματίστηκαν για ό,τι συμβαίνει γύρω και μέσα τους και τέλος διαπίστωσαν ότι το ταξίδι αυτό αξίζει να δεσμευτούν για να το επιχειρήσουν.
QQQ Την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 22.500 αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης ζητεί, με επιστολή του στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι ενώ μέχρι σήμερα τα χρήματα αυτά καταβάλλονταν στους δικαιούχους αρκετές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, φέτος παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι αγρότες να ανησυχούν.
Για τον λόγο αυτό καλεί την υπουργό να ενεργήσει αρμοδίως, ώστε να ανακουφιστούν οι μικροαγρότες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.


Σχολιάστε εδώ