Κίνδυνος μη καταβολής πληρωμών από ΕΣΗΕΑ

Σοβαρά προβλήματα «που μπορούν να απειλήσουν τη λειτουργία και να πλήξουν το κύρος της ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σε σώμα» επισημαίνει με επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης η Εξελεγκτική Επιτροπή, της ΕΣΗΕΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2009. Μεταξύ των ζητημάτων που θέτει η Επιτροπή, η οποία έχει αποστολή τον έλεγχο των ΜΜΕ, είναι η παύση των πληρωμών στις 15 Ιανουαρίου 2010 και η μη καταβολή βοηθήματος Χριστουγέννων στους ανέργους. Τα μέλη της Επιτροπής Γιάννης Απέργης, Ελένη Βασιλάκη και Νίκος Πηγαδάς επικαλούνται την ενημέρωση του οικονομικού διευθυντή της ΕΣΗΕΑ Κωνσταντίνου Βλάχου και του διευθυντή υπηρεσιών Μάνου Αμελίδη και αναφέρουν πως χωρίς συγκροτημένο ΔΣ:
1. «Η Ένωση κινδυνεύει από παύση πληρωμών από 15.1.2010, αφού δεν θα έχει χρήματα για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις». Το ποσόν του 1,4 εκατ. ευρώ που υπάρχει σε λογαριασμό ταμιευτηρίου «εξαντλείται».
2. «Από 1/1/2010 δεν θα μπορεί να γίνει καμία οικονομικής φύσεως πράξη ούτε πληρωμή τυχόν εργαζομένων στα κληροδοτήματα και το Μορφωτικό Ίδρυμα λόγω της μη σύνταξης και υποβολής μέχρι τέλους του 2009 προϋπολογισμών 2010 στο υπουργείο Οικονομίας».
3. «Η Ένωση κινδυνεύει από μη καταβολή βοηθήματος Χριστουγέννων στους άνεργους συναδέλφους μας, καθώς είναι άδειο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας».
4. «Παραμένουν σε εκκρεμότητα 4 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης, η σύμβαση των οποίων έχει λήξει από 30/9/09».
5. «Ελλείψει Γεν. Γραμματέα δεν μπορούν να πιστωθούν οι υπερωρίες των υπαλλήλων της Ένωσης».


Σχολιάστε εδώ