Κάτω στον Πειραιά

Οι παριστάμενοι πάγωσαν, αλλά ορισμένες νοσηλεύτριες έτρεξαν και της πήραν το παιδί πριν το αφήσει στο κενό! Στο σημείο βρισκόταν και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία όταν ρωτήθηκε από το προσωπικό τι πρέπει να γίνει από κει και πέρα, αντί να πει να συνοδευτεί η μητέρα σε μια νευροψυχιατρική κλινική να δουν τι έχει και τι υποστήριξη χρειάζεται, έδωσε εντολή να έλθει ο ιερέας του νοσοκομείου για να την… ξορκίσει! Δεν λέμε, καλό θα της κάνει και το… διάβασμα, αλλά ένας επιστήμονας επιλέγει πιο ενδεδειγμένους τρόπους για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Βέβαια η αναπληρώτρια είχε… γερό δόντι και πήρε τη θέση αυτή ακριβώς την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές (4/9/2009), αν και στην προεκλογική περίοδο δεν επιτρέπονται διορισμοί. Παρά ταύτα την ύστατη ώρα την τοποθέτησαν αναπληρώτρια, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με διετή θητεία!

// Μια και μιλάμε όμως για το Τζάνειο, να αναφέρουμε κι ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει πώς γίνονται οι σπατάλες στα νοσοκομεία και πώς μπορούν να… συμμαζευτούν. Κατά τη διάρκεια κανονικού τοκετού στο μαιευτικό τμήμα, ο μαιευτήρας που ξεγένναγε την έγκυο, χρέωσε στο νοσοκομείο αιμοστατικά αξίας 5.000 ευρώ! Όταν πήγε η απόδειξη για έγκριση των δαπανών στην πρόεδρο κ. Γιαννακάτου, που τυχαίνει να είναι γιατρός, τον κάλεσε και του είπε ότι με αιμοστατικά αυτής της αξίας θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ένας… λόχος τραυματιών! Είπε δε στον γιατρό να πληρώσει ο ίδιος τη δαπάνη, διαφορετικά θα έστελνε το ένταλμα στον Εισαγγελέα. Και πράγματι ο γιατρός πλήρωσε από την τσέπη του τις 5.000 ευρώ. Κάτι που δείχνει ότι έμμεσα παραδέχθηκε πως είχε κάνει κάτι… επιλήψιμο. Και βέβαια τα αιμοστατικά δεν τα… πέταξε για πλάκα. Όλο και κάποιο συμφέρον θα είχε από την εταιρεία που τα παρασκευάζει ή τα διακινεί. Έτσι δεν είναι;

// Μια και πήραμε όμως… σβάρνα τα νοσοκομεία, ας πούμε και για ένα άλλο περιστατικό που συνέβη στο Σωτηρία και έχει ενδιαφέρον, μια και ο πρόεδρος του νοσοκομείου είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης. Πριν από λίγες ημέρες, ενώ το νοσοκομείο είχε εφημερία και γινόταν… χαμός, δύο καλόγριες περιδιάβαιναν τους θαλάμους και έλεγαν ευχές στους ασθενείς και τους οικείους τους. Ο Δαβάκης, επειδή στις εφημερίες δεν φεύγει από το νοσοκομείο, αλλά κάνει βόλτες παντού για να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, είδε τις καλόγριες και του έκαναν εντύπωση οι κινήσεις τους, τις οποίες θεώρησε ύποπτες. Τις παρακολούθησε διακριτικά και είδε τη μία να… σουφρώνει χρήματα μέσα από τσάντες συγγενών την ώρα που η άλλη τους… ευχόταν «ταχεία ανάρρωση»! Ειδοποίησε την ασφάλεια του νοσοκομείου, η οποία συνέλαβε τις δύο καλόγριες, που μόνο… καλόγριες δεν ήταν αλλά είχαν ντυθεί έτσι για να κάνουν… τη δουλειά τους. Στην έρευνα που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει… γερή μπάζα! Μακριά από… καλόγριες λοιπόν όταν πηγαίνετε σε νοσοκομείο!

// Να σημειώσουμε ότι ο Γ. Δαβάκης είναι από τους πρώτους που υπέβαλαν παραίτηση μόλις άλλαξε η κυβέρνηση. Και όπως έχει γίνει γνωστό, επιμένει σ’ αυτήν, ζητώντας από τη νέα υπουργό Υγείας να ορίσει αντικαταστάτη του. Όταν μάλιστα κάποιοι από τον χώρο του νοσοκομείου, αλλά και της πολιτικής, του λένε να επιδιώξει να παραμείνει, μια και τον θέλουν όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, όλων των αποχρώσεων, τονίζει ότι διορίστηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να εφαρμόσει τη δική του πολιτική και παραμένει και τώρα, αλλά και στο μέλλον, πιστός σ’ αυτόν.

// Μεγάλη μέρα ήταν η περασμένη Δευτέρα για τα Καμίνια. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Ελευθερίου, που πανηγύριζε την Τρίτη, ξαναλειτούργησε ύστερα από 9 χρόνια, ολοκαίνουργιος, μεγάλος, εντυπωσιακός. Στις 6 το απόγευμα έγιναν σε πανηγυρική τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, τα θυρανοίξια του νέου ναού, και μετά ακολούθησε ο εσπερινός και η λιτανεία της εικόνας του Αγίου. Εκείνο που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Όμως, αρνητική εντύπωση έκανε η απουσία επωνύμων. Είδαμε μόνο τους βουλευτές Β. Μιχαλολιάκο και Δ. Καρύδη, τους υποψήφιους βουλευτές Μελά, Μαντούβαλο, Κατσαφάδο και Βουτσινά και τους δημοτικούς συμβούλους Δαβάκη, Γκερλέ και Ν. Λεγάκη. Τον δήμαρχο εκπροσώπησε η πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Σταυρούλα Καρύδη, ενώ για τη λιτανεία είχε διατεθεί η φιλαρμονική του δήμου.

// Η συζήτηση για τον διαχωρισμό του τομέα Καθαριότητας από τον τομέα της Οδοσάρωσης και τη δημιουργία ξεχωριστής διεύθυνσης γι’ αυτήν, κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Η πρόταση της μειοψηφίας, όπως διατυπώθηκε από τον Γ. Δαβάκη, ήταν να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να ξανάρθει το θέμα αφού γίνει διάλογος με τους εργαζομένους. Την απόφαση αυτή υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους τόσο η Λίτσα Καλαγιά όσο και ο Π. Αγγελόπουλος. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Γ. Βουτσινάς που υποστήριξε ότι την ευθύνη για τη λειτουργία του δήμου την έχει η δημοτική αρχή, οπότε εκείνη θα κρίνει πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το προσωπικό της και θα κριθεί βέβαια από τον κόσμο στις εκλογές. Δεν μπορεί όμως κανένας, είτε εργαζόμενος είτε συνδυασμός, να της επιβάλει πώς θα κάνει τη δουλειά της. Κριτική μπορεί να της ασκηθεί, αλλά οι επιλογές και οι ενέργειες ανήκουν στην ίδια. Όταν τελείωναν οι τοποθετήσεις επί του θέματος, ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας, επειδή η συμπολίτευση δεν έκανε δεκτή την πρότασή της, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για πολλοστή φορά! Ο μόνος που δεν ακολούθησε ήταν ο Βουτσινάς, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Το γεγονός ότι αποχωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση το έχουμε επικρίνει επανειλημμένα στο παρελθόν και το ξανακάνουμε και σήμερα. Η φυγή δεν είναι λύση. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητήθηκαν άλλα 25 θέματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν σημαντικά για την πόλη, και η αντιπολίτευση δεν ήταν παρούσα για να αρθρώσει λόγο. Ο ένας που υπήρχε δεν ήταν δυνατόν να καλύψει όλους τους άλλους. Γιατί η ψήφος του είναι μία. Και αλλιώς είναι να περνάει ένα θέμα με 10 ή με 12 αρνητικές ψήφους κι αλλιώς με μία… Και κάτι ακόμα: Κατά τον κ. Κάρλε η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε γιατί διαφώνησε στο συγκεκριμένο θέμα. Στα υπόλοιπα που συζητήθηκαν μετά γιατί δεν γύρισε; Μήπως τελικά οι αποχωρήσεις είναι πρόφαση για να την… κοπανάνε από την αίθουσα του συμβουλίου οι σύμβουλοι του συνδυασμού που στήριξε η ΝΔ;

// Νέα κινητοποίηση στο πλαίσιο της δημιουργίας Ανεξάρτητης Κίνησης Πειραιωτών, για την οποία έχουμε ξαναγράψει, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτήν τη φορά οι συμμετέχοντες στο «πηγαδάκι» ήταν και από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς! Πολλά πηγαινέλα γίνονται και στο μαγαζί του Μαστρονικόλα στην Καλλίπολη. Τι… ψήνεται, κανείς δεν ξέρει. Πάντως όλοι αυτοί δεν πάνε εκεί για να φάνε… γλυκό.

// Έχει η Ρουμανία τα Καρπάθια με τον κόμη Δράκουλα, αλλά έχει και ο Πειραιάς την πλατεία Καρπάθου με τον… δικό της δράκουλα! Εκεί να δείτε αίμα…

// Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσε η επιτροπή ΚΑΠΗ του Α΄ Διαμερίσματος για τα μέλη του Α1 και Α2 ΚΑΠΗ Πειραιά. Η γιορτή ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και τελείωσε μετά τις 10 το βράδυ! Οι απόμαχοι Πειραιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην αίθουσα του Β΄ Γυμνασίου Καλλίπολης απόλαυσαν τη ζωντανή ορχήστρα που έπαιξε γιορτινά τραγούδια, χόρεψαν, τραγούδησαν και γλέντησαν με… την ψυχή τους! Στο τέλος όλοι έδιναν συγχαρητήρια στην πρόεδρο της επιτροπής ΚΑΠΗ του Διαμερίσματος Μελίνα Φύκια και σε όλους τους διοργανωτές και εύχονταν τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται πιο συχνά γιατί τις έχουν ανάγκη! Από κάτι τέτοια περιστατικά διαπιστώνουμε πόσο απλό και εύκολο είναι να δώσεις χαρά σε κάποιους ανθρώπους που μπορεί στο διάβα της ζωής τους να γιόρτασαν, να γλέντησαν, να χόρεψαν πολλές φορές, αλλά σήμερα επιζητούν το ελάχιστο για να ξαναζήσουν τις στιγμές αυτές και να νιώσουν ότι η ζωή τους δε… σώθηκε και πως η κοινωνία δεν τους έχει κλείσει την πόρτα. Και του χρόνου!

// Προς υλοποίηση βαίνει ένα όνειρο χρόνων των κατοίκων του Νέου Φαλήρου. Πρόκειται για το εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή τους, δίπλα στον Κηφισό, και του οποίου τη χρήση διεκδικούν προκειμένου να το αξιοποιήσουν ως στέκι πολιτισμού και τεχνών. Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Γ. Οικονομόπουλο και την πρόεδρο του Γ΄ Διαμερίσματος Αθηνά Αφεντούλη, επισκέφθηκε τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία δέχθηκε κατ’ αρχάς το αίτημα και ζήτησε να συσταθεί κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων και νομικών για να βρουν τη φόρμουλα μέσω της οποίας θα γίνει η παραχώρηση. Στο Φάληρο, μετά την εξέλιξη αυτή, είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι το θέμα θα λήξει γρήγορα και ευνοϊκά για τους κατοίκους και ότι στο τέλος η επιθυμία που έχει εκφράσει πολλές φορές ο δήμαρχος Π. Φασούλας, να δημιουργηθεί ένας παρακηφίσιος πολιτιστικός πόλος (μια που το θεατρικό εργαστήρι της Ειρήνης Παππά είναι ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ), θα γίνει πραγματικότητα!

// Νέα δημοτική κίνηση ιδρύθηκε στη Νίκαια. Ονομάζεται Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονη Νίκαια και ιδρυτής της είναι ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης. Ήδη στη μία εβδομάδα που λειτουργεί η Κίνηση, έχουν εγγραφεί 500 μέλη και στόχος είναι μέχρι την άνοιξη τα μέλη να είναι 5.000. Ο Γιάννης Μαρωνίτης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η Νίκαια πρέπει να αλλάξει σελίδα και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων θα διεκδικήσει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτώβρη.

// Εντυπωσιακός από κάθε άποψη είναι φέτος ο γιορταστικός Πειραιάς. Ο στολισμός, οι συνεχείς εκδηλώσεις και η όλη ατμόσφαιρα δίνουν ένα φαντασμαγορικό χρώμα που μαγεύει τον επισκέπτη και δίνει άλλη διάθεση σε όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη. Εκείνο όμως που κάνει τον Πειραιά φέτος να ξεχωρίζει, είναι οι πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που γίνονται καθημερινά, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και των Φώτων! Ειδικά οι εκδηλώσεις για τα παιδιά που γίνονται σε πεζόδρομους και πλατείες είναι εξαιρετικές, καθώς περιλαμβάνουν δράσεις με τη νεράιδα Ιζαμπέλ που μεταμορφώνει με ζωγραφική προσώπου παιδιά και μεγάλους, τον Καλικάντζαρο με τις μπαλονοκατασκευές του και τον Αϊ-Βασίλη που σηκώνει μαζί με τα παιδιά αλεξίπτωτα στον αέρα!


Σχολιάστε εδώ