Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Νις της Σερβίας καθηγητής του ΕΜΠ

Με ομόφωνη απόφαση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής η σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Νις αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα τον καθηγητή του ΕΜΠ
κ. Ιωάννη Θ. Κατσικαδέλη «σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στην πρόοδο της επιστημονικής σκέψης και στην προαγωγή της επιστήμης καθώς και στην ανάπτυξη εποικοδομητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Νις».
Τον έλληνα επιστήμονα προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Dragan Antic, τα δε επιστημονικά του επιτεύγματα παρουσίασε ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, καθηγητής Dragan Arandjelovic.
Μετά την επίδοση του διδακτορικού διπλώματος ο καθηγητής κ. Ιωάννης Κατσικαδέλης μίλησε με θέμα «Αριθμητική επίλυση μη γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων με κλασματικής τάξεως παραγώγους», με εφαρμογές στη μελέτη κατασκευών από νέα βισκοελαστικά υλικά.
Ο κ. Ι. Κατσικαδέλης, καθηγητής της Στατικής και Δυναμικής των κατασκευών στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ως ομότιμος καθηγητής τώρα, διδάσκει μεταπτυχιακά μαθήματα και ασχολείται με τη βασική έρευνα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπολογιστικής Μηχανικής. Έχει δε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια ακόμη διεθνή αναγνώριση της αξίας των ελλήνων καθηγητών στο πρόσωπο του βραβευθέντος κ. Κατσικαδέλη.


Σχολιάστε εδώ