Εντείνονται οι προεκλογικές ζυμώσεις

Είναι γεγονός ότι η ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και η τοποθέτηση του Β. Μιχαλολιάκου ως γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, έδωσε νέα πνοή στους νεοδημοκράτες του Πειραιά και πλέον ελπίζουν ότι τον προσεχή Οκτώβρη θα είναι σε θέση να «κτυπήσουν» τον Φασούλα! Ωστόσο το τοπίο στη «γαλάζια» παράταξη του Πειραιά είναι ομιχλώδες παρά την αισιοδοξία. Κι αυτό διότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι υποψηφιότητες. Ο Β. Μιχαλολιάκος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα κατέβει, αλλά σε τοπικά έντυπα τα γυρίζει και λέει ότι θα κατέβει με υποψήφιους απ’ όλα τα κόμματα, γιατί είναι πολυσυλλεκτικός. Μια μέρα όμως μετά διορθώνει και υποστηρίζει πως δήλωσε ότι αν θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος θα έχει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, διαπιστώνοντας ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει χρίσει υποψήφιο στον Πειραιά, δεδομένου ότι εκείνον που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές (τον αείμνηστο Π. Μελά, εξάδελφο του πρώην βουλευτή) δεν υπάρχει πλέον, έσπευσε να συναντηθεί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και να καταφέρει να πάρει αυτός τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκει να πιέσει τη ΝΔ να χρίσει αυτόν υποψήφιο δήμαρχο, προσφέροντάς της ως «προίκα» και τις ψήφους του ΛΑΟΣ. Πάντως η ενέργεια αυτή ενόχλησε τη Ρηγίλλης και στενοί συνεργάτες του Σαμαρά έλεγαν πως το πιθανότερο είναι να αφήσουν τον Μελά να κατέβει ως… υποψήφιος του ΛΑΟΣ!

Βέβαια υπάρχει πάντα και η περίπτωση Μαντούβαλου. Προχθές, την Παρασκευή δηλαδή, ολοκληρώθηκε με την απολογία του, η διαδικασία για την υπόθεση του παραδικαστικού για το οποίο κατηγορείται και στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται η απόφαση. Από δω και πέρα, όλοι στον Πειραιά περιμένουν το τέλος της δίκης, καθώς η υποψηφιότητα Μαντούβαλου, που εξαρτάται από αυτήν, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο θέμα των δημοτικών εκλογών.


Σχολιάστε εδώ