εδώ Βρυξέλλες

w«Το ευρωσύστημα δεν κοινοποιεί πληροφορίες που αφορούν τις συναλλαγές του με μεμονωμένους αντισυμβαλλόμενους». Αυτό απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος ήθελε να μάθει το ύψος και τους όρους της χρηματοδότησης που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, δεδομένου ότι οι δανειοδοτήσεις αυτές αφορούν δημόσιο χρήμα και θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται.
wΤους δοκιμαζόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας επεσήμανε στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος. Μετέφερε την οργή των παραγωγών ροδακίνων που έχουν αδιάθετους 200.000 τόνους κομπόστας, αναφέρθηκε στο αίτημα των κτηνοτρόφων να αναγράφεται ο τόπος προέλευσης στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών, ενώ ζήτησε και την ανάληψη μέτρων για την παρακολούθηση της διαφάνειας της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη μείωση της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών καταναλωτή.
wΝα σταματήσουν την εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου από πετρελαιοφόρο άμμο στον Καναδά κάλεσαν τους επικεφαλής τεσσάρων ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών (Shell, BP, Statoil και Total) ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης μαζί με 10 ευρωβουλευτές άλλων κρατών, καθώς η διαδικασία αυτή απαιτεί δύο με τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από τη συμβατική πετρελαιοπαραγωγή, προκαλώντας αναλόγως μεγαλύτερη περιβαλλοντική ρύπανση.
w«Πρέπει να επιμείνουμε ιδιαίτερα στη θέση μας για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας και των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», τόνισε στην ομιλία της στην ολομέλεια του ΕΚ η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.
wΜε αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία καταδικάζεται η Ιταλία για την ανάρτηση του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι παρόμοια θέματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κάθε κράτους μέλους.


Σχολιάστε εδώ