Διατί να το κρύψωμεν αλλωστε;

oΗ… αντιμετώπιση της «πανδημίας» του Μητσοτακαίικου είναι μια «βρώμικη δουλειά», αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει! Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο φαίνεται ότι αυτήν τη «δουλειά» την έχει αναλάβει ο –εκ των «μουτζαχεντίν» του νέου αρχηγού– Κ. Μαρκόπουλος. Ήταν εκείνος, ο μόνος, που (δημόσια) αμφισβήτησε τη δικαιολογία της Ντ. Μπακογιάννη –ότι έπασχε από ωτίτιδα– προκειμένου να απουσιάσει από το πρόσφατο ταξίδι στη Βόννη. Ήταν επίσης εκείνος που έσπευσε να «επιτεθεί» στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι με όσα είπε για την οικονομία «κάνει κακό στη χώρα», αλλά και –κυρίως– «κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία». Φυσικά, δεν ήταν μια… αυθόρμητη αντίδραση του, ούτως ή άλλως, «θερμόαιμου» κ. Μαρκόπουλου. Είχε –μαθαίνω– προηγηθεί συνεννόηση με τον Σαμαρά για το τι θα πει και πώς θα το πει. Κατόπιν τούτου προβλέπω ότι μας περιμένουν… υπέροχα ματς μεταξύ Ρηγίλλης και Αραβαντινού.
oΕ, ναι, θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να κλείσουν οι «πληγές» που άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία η προεκλογική περίοδος. Ενδεικτικά σημειώνω ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Δ. Αβραμόπουλος εισήλθε στην αίθουσα και πήρε θέση στα έδρανα αποφεύγοντας μάλλον επιδεικτικά να χαιρετήσει την Ντόρα, που είχε φθάσει νωρίτερα. Γεγονός που βεβαίως δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παρευρισκομένους. Εικάζω ότι δεν σκόπευε να το κάνει και στη συνέχεια, αν δεν του επισήμαιναν (οι δημοσιογράφοι;) ότι το «γεγονός» είχε καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες και «θα το δει στα βραδινά δελτία ειδήσεων». Έτσι, στο διάλειμμα της συνεδρίασης ο κ. Αβραμόπουλος πλησίασε την κ. Μπακογιάννη και αντάλλαξε μαζί της μια μάλλον τυπική, σχεδόν ψυχρή, χειραψία. Γενικώς η θερμοκρασία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς πιο χαμηλή απʼ ό,τι στην… ακριτική Φλώρινα.
oΟΣΟΥΣ δημοσιογράφους δεν είχε
δει τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια ο Κ. Καραμανλής τούς έχει δει… μαζεμένους τους τελευταίους δύο μήνες. Από το 1997 που εξελέγη αρχηγός μέχρι το 2000 την πόρτα του γραφείου του περνούσαν μόνο οι δημοσιογράφοι που ενέκρινε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εκτός από εκπρόσωπος του κόμματος είχε αναλάβει να κάνει και face control στη Ρηγίλλης. Το 2000 εκείνος αποχώρησε, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε ουσιαστικά. Μέχρι το 2008 ο κ. Καραμανλής συναντούσε όσους δημοσιογράφους είχαν πάρει… ISO από τον Θ. Ρουσόπουλο. Όπως εξηγεί (τώρα) ο τέως πρωθυπουργός έχει μετανιώσει που δεν έβλεπε (τότε) περισσότερους δημοσιογράφους, πλην όμως, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
oΟ Π. Ψωμιάδης εκτός του ότι… ακούει φωνές (που του λένε ότι είναι ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), επιπλέον βλέπει και οράματα. Έτσι εξηγείται ότι τον τελευταίο καιρό έχει κουραστεί να συγχαίρει την κυβέρνηση και να επαινεί τους υπουργούς για το… έργο τους. Αρχικά έσπευσε –ως μη ώφειλε– να συγχαρεί τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη διότι πέτυχε (το αυτονόητο) την επέτειο του θανάτου του Αλ. Γρηγορόπουλου να μη γίνει η Αθήνα… Καμπούλ, όπως είχε προβλέψει ο υπουργός, όταν ήταν αντιπολίτευση… Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού διότι με την ομιλία του για την οικονομία στους κοινωνικούς φορείς έδωσε –όπως είπε (ο κ. Ψωμιάδης)– «ελπίδα στον λαό». Ο λαός πάλι δεν το κατάλαβε, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Τέλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε «αιώνιος θαυμαστής» της Λ. Κατσέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκεται δέκα χρόνια μπροστά από τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ»! Αν υπολογίσει κανείς ότι η κ. Κατσέλη είναι 20 χρόνια πίσω, για τους άλλους… μόλις έπεσε η χούντα κι όπου να ʼναι επιστρέφει από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Σχολιάστε εδώ