ΑΦΑΝΤΗ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ

Κανένας από τους επώνυμους πολιτικούς δεν μπορεί να δώσει ερμηνεία για το τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από την αρπαγή της σορού του αείμνηστου Τάσσου, που και νεκρό φαίνεται ότι κάποιοι τον φοβούνται.
Χαρακτηριστική του προβληματισμού που υπάρχει στη Λευκωσία για τους λόγους που οδήγησαν σʼ αυτήν την πρωτοφανή ενέργεια είναι η φράση του Βάσου Λυσσαρίδη στο «ΠΑΡΟΝ»: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έχω θεωρία. Δεν μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση».
Ακόμη και η εκδοχή ότι πήραν τη σορό άνθρωποι του «ΟΧΙ» για να στείλουν μήνυμα κατά του συμβιβασμού απορρίπτεται στη βάση ότι ένας φίλος δεν αγγίζει τη σορό του φίλου.
Όπως επίσης και η εκδοχή γκανγκστερικής ενέργειας δεν φαίνεται να έχει καμία βάση.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα θα εξιχνιασθεί η σύληση του τάφου και θα βρεθεί η σορός του αξέχαστου κύπριου Προέδρου.
Στο μεταξύ στον κ. Χριστόφια ασκήθηκε κριτική επειδή δεν πήρε προσωπικά τηλέφωνο τη χήρα του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου για να της συμπαρασταθεί, γεγονός που ανάγκασε τον κύπριο Πρόεδρο να εκφράσει δύο φορές δημόσια τη λύπη του. Κριτική ασκήθηκε επίσης και προς τον ΔΗΣΥ και προς το ΑΚΕΛ. Προς τον ΔΗΣΥ επειδή κανένας επίσημος δεν παρέστη στο μνημόσυνο του Τ. Παπαδόπουλου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και προς το ΑΚΕΛ επειδή εκπροσωπήθηκε με στέλεχος δεύτερης γραμμής και δεν παρέστη κανένας από τους βουλευτές ή τους άλλους αξιωματούχους του κόμματος. Ο ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει επίσημη πρόσκληση. Η οικογένεια του Παπαδόπουλου διέψευσε ότι άγνωστοι ζήτησαν λύτρα για την επιστροφή των λειψάνων του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ