από το Περιστύλιο…

Είπε λοιπόν ότι το 2004 το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε φέρει πρόταση νόμου με πρωτοβουλία του σημερινού υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και με την υπογραφή 45 βουλευτών, εκ των οποίων οι 28 βρίσκονται και στη σημερινή Βουλή (πέντε είναι υπουργοί ή υφυπουργοί, και μεταξύ αυτών ο μόλις παραιτηθείς υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Κώστας Σκανδαλίδης αλλά και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Γιώργος Ντόλιος), με την οποία επιχειρηματολογούσε γιατί είναι δυνατή η κατάταξη των τότε συμβασιούχων σε οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου!
Ξαφνικά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ είχε βρει τη λύση στο πρόβλημα για το οποίο τώρα ως κυβέρνηση δηλώνει πλήρη αδυναμία…

νΚαι δεν φθάνει αυτό. Διότι πρόσφατα, όπως επέμενε να υπενθυμίζει ο Χρ. Ζώης, με τη συνέντευξη των Καστανίδη και Ρόβλια στις 14 Μαΐου 2009, επτά μήνες πριν, το
ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την αυτοδίκαιη μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου…
Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ τασσόταν και υπέρ της μοριοδότησης έως και 50% για όσους είχαν προϋπηρεσία σε συγκεκριμένες θέσεις. Τότε που το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κυβέρνηση ή αλλιώς «πού είσαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»…

νΩς μέτρο εκσυγχρονισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης το αν η ΝΔ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις. «Εάν το κρίνετε έτσι, θα σας έλεγα ότι αυτό είναι η προκρούστεια κλίνη της ΠΑΣΟΚικής τακτικής», απάντησε ο τέως υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Επειδή μας μιλήσατε για την κιβωτό της αξιοκρατίας την οποία έχετε φτιάξει και μας καλέσατε να μπούμε όλοι μέσα, δεν ξέρω αν αισθάνεστε Νώε αυτήν την ώρα, αλλά στο επόμενο νομοσχέδιο, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα μας πείτε ότι είστε ο Μωυσής και θα καλέσετε να διαβούμε μαζί σας την Ερυθρά Θάλασσα. Μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα»…
Κάτι ξέρει και ο παλιός…

νΓια την απουσία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση από την αίθουσα της ολομέλειας διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης.
Κάτι πήγε να πει ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός Κώστας Κιλτίδης, αλλά αμέσως παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου: «Γιατρέ μου, εσείς ξέρετε καλύτερα την ιατρική φράση “natura prima”. Η φύσις επιτάσσει»!
Η συνεδρίαση διεκόπη πάντως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό… που η φύση επιτάσσει και να επιστρέψει ο υπουργός!

νΌταν προεδρεύει ο Βύρων Πολύδωρας, οι συνεδριάσεις της Βουλής αποκτούν φιλολογικό ενδιαφέρον. Λείπουν μόνο το… τέιον και τα μπισκότα «γκλάρις»…
Τις προάλλες κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα να… καταλάβει το βήμα.
«Θα προσπαθήσω να καταλάβω το βήμα με τον λόγο μου και όχι με τον όγκο μου!», το διασκέδασε ο συμπατριώτης του βουλευτής της ΝΔ.
Στη συνέχεια όμως ο κ. Τζαβάρας επιχείρησε να μπει στα χωράφια του προεδρεύοντος: «“Αρχή σοφίας, ονομάτων επίσκεψις”, έλεγαν οι αρχαίοι…», τόλμησε να πει.
«Ο Αντισθένης συγκεκριμένα», συμπλήρωσε ο Βύρων.
«Τώρα μπαίνετε στα αμπελοχώραφα του κυρίου προέδρου. Είστε και οι δύο Ηλείοι…», το διασκέδασε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

νΚουβέντα στην κουβέντα, η φιλολογική συζήτηση συνεχίστηκε περί της φιλοσοφικής βάσης των «Ηθικών Νικομαχείων». Στο βήμα ο Πέτρος Ευθυμίου, που έδειξε να τον απασχολεί μια πολύ πιο πρακτική ερώτηση, που έκανε πριν από χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Αν μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα».
«Να μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι καλός είναι ο Σαββόπουλος, αλλά και τα ”Ηθικά Νικομάχεια” δεν είναι αξιοκαταφρόνητα, από σας που είστε και φιλόλογος!», παρατήρησε ο Β. Πολύδωρας.
Φυσικά ο κ. Ευθυμίου… τρομοκρατήθηκε: «Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω. Με μεγάλη λεπτότητα ήθελα να προστατεύσω τον Αριστοτέλη και τα ”Ηθικά Νικομάχεια”»…

νΜπηχτές στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη: «Όταν ξεκίνησε ο κ. Ροντούλης, νόμιζα ότι μιλάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Στην πορεία βέβαια το πήγε λίγο πιο δεξιά».
Α. Ροντούλης: «Τη θέση μας την ξέρετε; Φαίνεται δεν ήσασταν στην αίθουσα από την αρχή. Χάσατε επεισόδια, κύριε Αμοιρίδη!».
Γ. Αμοιρίδης: «Παρακολουθώ τον λόγο σας, κύριε συνάδελφε, που είναι πάντα σταθερός. Όμως είπατε προχθές ότι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, και σήμερα μας είπατε, καλά τα είπατε στο πρόγραμμα, κάνετε άλλα σήμερα. Ποιος διαβάζει το πρόγραμμα; Και σήμερα που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα, λέτε γιατί το εφαρμόζετε αφού δεν το διαβάζει κανείς!».
Και ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Μη χαλάτε την πολυκατοικία»!

νΤον βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη συμβούλευσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πως αν διαδηλώσει ποτέ, όποτε χρειαστεί, έχει το θεσμικό δικαίωμα να επικοινωνεί όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και με τον υπουργό, για να μπορέσει να μεταφέρει στη Διεύθυνση της Αστυνομίας την άποψη της πολιτικής του πλευράς για τη διαχείριση μιας κρίσης με στόχο πάντοτε τη διατήρηση της ειρήνης, την αποφυγή των επεισοδίων και της γενίκευσής τους (!).
Και ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για την προσφορά να μπορώ να σας παίρνω τηλέφωνο αν διαδηλώσω. Πράγματι, όπως πάνε τα πράγματα, σύντομα θα διαδηλώσουμε και για το θέμα της νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών, όπως το φέρνετε, και για το θέμα της εντάξεως της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, θα χρειαστώ το κινητό σας. Παρακαλώ, να μου το δώσετε μετά»! Εύστοχος ο… μπουμπούκος.


Σχολιάστε εδώ