Aισιοδοξία και προβληματισμός

Αισιόδοξους γιατί θεωρούν ότι η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τερματίζει τη μετεκλογική αποτελμάτωση που ταλάνιζε από τις αρχές Οκτωβρίου την παράταξη, οπότε άρχισαν να βλέπουν ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της διαφοράς των 10 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, και προβληματισμένους γιατί η πόλωση που είχε δημιουργηθεί πριν από τις εσωκομματικές εκλογές παραμένει και δεν δείχνει τάσεις υποχώρησης!
Από τους πολιτικούς παράγοντες της πόλης, εκείνος που φαίνεται ότι τίναξε την μπάνκα είναι ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Τέθηκε επικεφαλής της κίνησης για την εκλογή Σαμαρά στην εκλογική του περιφέρεια και βγήκε νικητής και τροπαιούχος. Η θέση του ενισχύθηκε με την αναγόρευσή του ως γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος και πλέον θα έχει πανελλαδική παρέμβαση.
Στον Πειραιά θα έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στις επόμενες δημοτικές εκλογές και θα στηριχθεί στους πέντε συμβούλους της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Όσοι παράγοντες της ΝΔ στήριξαν πάντως την Ντόρα είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στις εξαγγελίες Σαμαρά για ενότητα, καθώς τα στελέχη του στον Πειραιά τούς προειδοποιούσαν πριν από τις εκλογές ότι, σε ενδεχόμενη επικράτησή τους, αυτοί δεν θα έχουν… πολιτικό μέλλον! Όσο κι αν προσπαθεί λοιπόν τώρα ο Μιχαλολιάκος να ωραιοποιήσει την κατάσταση, μιλώντας με καλά λόγια για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι πραγματικές του διαθέσεις δεν κρύβονται, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του σε τοπικό έντυπο.
Μάλιστα ο κ. Μιχαλολιάκος έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός έχει το γενικό πρόσταγμα στον Πειραιά, λέγοντας ότι επί Καραμανλή εκείνος έκανε κουμάντο στην πόλη και τώρα βέβαια, μετά την επικράτηση Σαμαρά, θα έχει ακόμα περισσότερο το πάνω χέρι. Ουσιαστικά δηλαδή ο Β. Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι «ο Πειραιάς είμαι εγώ»!
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο μανιάτης βουλευτής αναφέρθηκε στον Πέτρο Μαντούβαλο, για τον οποίο λέει ότι έληξε η σχέση του με τη ΝΔ, δηλαδή ότι ο πρώην βουλευτής έχει τελειώσει για τη δεξιά παράταξη.
Το βράδυ της Τετάρτης ζητήσαμε από τον Π. Μαντούβαλο να μας σχολιάσει τη δήλωση αυτή και μας είπε: «Να είναι καλά ο άνθρωπος. Αυτό αισθάνεται, αυτό είπε. Εγώ τώρα πάω στο Καραϊσκάκη να δω τον Θρύλο με την Άρσεναλ…»

Θύελλα προκάλεσε στον Πειραιά το δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κλίμα πόλωσης που υπάρχει στις τάξεις των Νεοδημοκρατών δεν έχει εκτονωθεί. Πολλές οι καταγγελίες για όξυνση των αντιθέσεων, αλλά και οι διευκρινίσεις για περιστατικά που αναφέραμε.
Κατ’ αρχάς, συνεργάτης του τέως βουλευτή Π. Μελά που στήριζε μανιωδώς την Ντόρα παραδέχθηκε το επεισόδιο με την Καίτη Σαλπέα, η οποία ήταν με τον Σαμαρά, αλλά είπε ότι δεν ήταν εκείνος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη, αλλά η κ. Σαλπέα, η οποία τον εξύβρισε και υποχρεώθηκε να αντιδράσει. Η κ. Σαλπέα, όταν της θέσαμε υπ’ όψιν τα όσα ισχυρίστηκε ο συνεργάτης του κ. Μελά, μας είπε με σημασία πως ό,τι του καταλόγισε είναι πέρα για πέρα αληθινό και υπάρχουν μάρτυρες έτοιμοι να βεβαιώσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του.
Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό, που αναφερόταν σε συμπλοκή του στελέχους του Σαμαρά, Σαράντου Ευσταθόπουλου, με τον γιο του τέως βουλευτή Π. Μελά, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Ο κ. Ευσταθόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε συμπλοκή αλλά μια μικροπαρεξήγηση για ένα τραπεζάκι που είχε τοποθετήσει ο γιος του κ. Μελά στο εκλογικό τμήμα του Β΄ Διαμερίσματος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά το θέμα διευθετήθηκε εν τη γενέσει του με την παρέμβαση του δικαστικού αντιπροσώπου.
Οι αυτόπτες μάρτυρες που μας μετέφεραν το περιστατικό βεβαιώνουν ότι αυτή είναι η αλήθεια: δεν υπήρξε καβγάς αλλά μικροπαρεξήγηση. Όσο για τον κ. Μελά, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε τίποτα, για τον λόγο όμως ότι ο γιος του δεν ήταν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα! Όταν το αναφέραμε στον πληροφοριοδότη μας, έβαλε τα γέλια…
Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε ντετέκτιβ. Καταγράφουμε τις απόψεις των εμπλεκομένων και οι παρευρισκόμενοι ψηφοφόροι που είδαν τι έγινε θα καταλάβουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Το μόνο λάθος ήταν ο χώρος όπου έγινε η μικροπαρεξήγηση. Γράψαμε ότι έγινε στα Μανιάτικα, ενώ συνέβη στο Β΄ Διαμέρισμα. Και τα Μανιάτικα πάντως δεν έμειναν χωρίς επεισόδια. Εκεί είχαμε σπρωξίματα και βρισιές μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων που οι μεν στήριζαν Σαμαρά και οι δε Μπακογιάννη.


Σχολιάστε εδώ