Τους έπιασαν στον ύπνο και έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο από την ΕΜΑΚ

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σίγουρα η έκταση του στρατοπέδου είναι μεγάλη και οι υπηρετούντες σε κάθε βάρδια πολύ λίγοι, αλλά το γεγονός ότι οι άντρες της συγκεκριμένης βάρδιας κοιμούνταν δεν αμφισβητείται. Γιʼ αυτό και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τίποτε!
Οι εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και καλύπτουν έκταση 10 στρεμμάτων που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Λειτουργούν δε από το 2002.
Στατική σκοπιά υπάρχει μόνο από τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, γιʼ αυτό και οι διαρρήκτες μπήκαν από τη νοτιοανατολική πλευρά. Το συμβάν έγινε μεταξύ 3 π.μ. και 6 π.μ. τη νύχτα της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα. Την ώρα που έγινε το συμβάν είχαν βάρδια 14 άτομα, εκ των οποίων 4 πυροσβέστες βρίσκονταν εκτός στρατοπέδου γιατί είχαν διατεθεί για τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, οι δράστες πρέπει να είναι εποχικοί ΕΜΑΚίτες οι οποίοι δεν απασχολούνται τον χειμώνα, αλλά γνωρίζουν τα κατατόπια.
Το χρηματοκιβώτιο ήταν μικρού μεγέθους και βρισκόταν σε γραφείο όπου στεγάζονται οι εποχικοί υπάλληλοι, μέσα σε ντουλάπι. Η πόρτα του γραφείου είχε παραβιαστεί, όπως και το ντουλάπι, χωρίς να πάρει είδηση κανένας, κάτι απόλυτα φυσικό γιατί στους γύρω χώρους δεν… υπήρχε ψυχή. Οι έχοντες υπηρεσία βρίσκονταν στους πυροσβεστικούς σταθμούς, όπως γίνεται συνήθως όταν δεν υπάρχουν συμβάντα, και το είχαν… ρίξει στον ύπνο.
Για το θέμα διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ ο διοικητής του στρατοπέδου πύραρχος Βασ. Παπαγεωργίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Σχολιάστε εδώ