Τα του οίκου της τα έχει ελέγξει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς;

Ο πρόεδρος της οργάνωσης κατά της διαφθοράς Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς (ΑΔΕ) κ. Μπακούρης, προσκληθείς στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην πρόληψη, την αποσόβηση και την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο καταστατικό της οργάνωσης (άρθρο 3 Σκοποί). Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι η αποφασιστική εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς, από την οποία ουδείς εξαιρείται.
Όμως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ταμίας της οργάνωσης ΑΔΕ είναι ο κ. Παπαποστόλου, γνωστός επιχειρηματίας ιατρικών μηχανημάτων και νόμιμος εκπρόσωπος της Ν. Παπαποστόλου ΕΠΕ. Σύμφωνα με την υπʼ αρ. 421/2006 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη από συμβάσεις του Δημοσίου επειδή ήταν ασυνεπής στην εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Η εταιρεία Ν. Παπαποστόλου ΕΠΕ, συμμετέχοντας σε δημόσιους διαγωνισμούς, δήλωσε σε υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν έχει υποπέσει σε επαγγελματικό παράπτωμα προκειμένου να μην αποκλεισθεί από τους διαγωνισμούς.
Σε σχετικό ερώτημα του υπουργείου Ανάπτυξης προς το ΝΣΚ εξεδόθη η υπʼ αρ. 586/2008 γνωμοδότηση, η οποία κατά επιεική έκφραση ανοίγει τον δρόμο για τον αποκλεισμό της εταιρείας από τους διαγωνισμούς.
Με βάση το σκεπτικό της γνωμοδότησης αυτής του ΝΣΚ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέδωσε την υπʼ αρ. Λ36Χ/86/2.10.2009 με την οποία απέρριψε προσφορά της εταιρείας για το 3ο Νοσ. Βραχείας Νοσηλείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Πιστεύει άραγε ο πρόεδρος Μπακούρης ότι μπορεί να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης κατά της διαφθοράς ο κ. Ν. Παπαποστόλου με τέτοιες συμπεριφορές, Καλύπτει τα κριτήρια που ευαγγελίζεται η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς; Δεν ενεργεί αντίθετα προς τους σκοπούς της οργάνωσης; Μήπως πρέπει να εφαρμοσθούν οι προβλέψεις του άρθρου 3 του καταστατικού του ΑΔΕ;


Σχολιάστε εδώ