Στο παρά πέντε διαζύγιο ΔΗΚΟ – Χριστόφια

Στο παρά πέντε γι’ αποχώρησή του από την κυβέρνηση Χριστόφια βρίσκεται το ΔΗΚΟ (οπότε και η ΕΔΕΚ μπορεί ν’ ακολουθήσει), καθώς επέρχονται κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό. Και τούτο γιατί ο Χριστόφιας έχει προχωρήσει σε επιλογές με τις οποίες οι συγκυβερνώντες δεν συμφωνούν. Η ηγεσία του ΔΗΚΟ πνέει μένεα, α) γιατί ο Δ. Χριστόφιας έχει δεχθεί συναντήσεις και συνομιλίες με τον Ταλάτ στην κατεχόμενη Κερύνεια, και β) προχωρεί στην έκδοση βιβλίου για την… προώθηση της Διζωνικής Ομοσπονδίας και της αναγκαιότητας της πολιτικής ισότητας Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους εταίρους του.
Ανώτατη πηγή του ΔΗΚΟ δήλωσε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο και «αναλόγως θα προχωρήσουμε σε μέτρα, γιατί θεωρούμε ότι μερικά πράγματα πάνε να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, ενώ καθώς προσεγγίζει η ώρα μηδέν στο Κυπριακό, θα έπρεπε τα συγκυβερνώντα κόμματα να συνεννοούνται και να ομοφωνούν και όχι να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων».
Γίνεται αντιληπτό ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, θα στείλει επιστολή στον κύπριο Πρόεδρο, με την οποία και θα τον προειδοποιεί για τις συνέπειες. Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση που ο τελευταίος επιμείνει στις επιλογές του, που θεωρούνται ζημιογόνες. Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας ύστερα και από υποδείξεις, αποδέχθηκε τη διεξαγωγή ολοήμερων συνομιλιών στις εξοχικές κατοικίες του ιδίου και του Ταλάτ. Η μετάβασή του στην κατεχόμενη Κερύνεια και η παραμονή του εκεί για συνομιλίες εκπέμπει απαισιόδοξα μηνύματα και πρόθεση υποχωρήσεων.


Σχολιάστε εδώ