Στα πρόθυρα λουκέτου ο περιφερειακός Τύπος

Η ημερομηνία λήξης είναι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η 31η Ιανουαρίου, αλλά ήδη πολλοί εκδότες βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου. Το πάγωμα της δημοσίευσης πάσης φύσεως κρατικών ανακοινώσεων και διαφημίσεων, σύμφωνα με τους εκδότες, έχει δημιουργήσει φαινόμενα κραχ στον περιφερειακό Τύπο. Δύο εφημερίδες έκλεισαν ήδη, η «Ημέρα» στην Πάτρα και η «Σημαία», ενώ σε άλλες εφημερίδες δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία συνολικά στον περιφερειακό Τύπο απασχολούνται 1.100 συντάκτες. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πεταλωτή, στον οποίο παραδόθηκε και το υπόμνημα με τις θέσεις των εκδοτών. Εκτός από το να ξεπαγώσουν άμεσα οι κρατικές δημοσιεύσεις, καθώς και οι διαφημίσεις του ΕΣΠΑ, οι εκδότες ζητάνε τη δυνατότητα λήψης δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου. Λένε μάλιστα πως δέχονται να υπάρχουν σκληροί όροι στη δανειοδότηση και αν δεν πληρώνει κάποιος εκδότης το δάνειο να εκπίπτει άμεσα από τον κατάλογο των εφημερίδων που έχουν δικαίωμα ανάληψης κρατικών δημοσιεύσεων.
Απλήρωτοι…
Πέρασαν είκοσι μέρες μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, υπό την προεδρία του υφυπουργού κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, και ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Καμπέρος ακόμα δεν έχει καταβάλει στο προσωπικό της εφημερίδας «Ημέρα» τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
Έως τώρα στο προσωπικό της «Ημέρας» δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα και
αποζημιώσεις, δύο μήνες μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.


Σχολιάστε εδώ