στα ενδότερα των ομάδων

=Τα λέγαμε ότι στον Παναθηναϊκό προετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση και μέσα σε μία εβδομάδα είδαμε όχι ένα, αλλά πολλά επεισόδια με αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα δύο μέτωπα των μετόχων. Αντιπαραθέσεις που θα συνεχιστούν έως τον Μάιο, όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά.
=Από τη μια πλευρά εμφανίζονται ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο τελευταίος φέρεται να συναντήθηκε και με τον Νίκο Νιόπλια, νέο προπονητή των «πρασίνων».
=Η επανεμφάνισή του Mr MIG στο προσκήνιο σηματοδοτεί νέο κύκλο συγκρούσεων. Κυρίως επειδή στο συμβούλιο του περασμένου Μαΐου είχε ξεκαθαρίσει εγγράφως ότι σταματούσε να ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία της ΠΑΕ.
=Με την εμπλοκή του στην πρόσληψη του νέου προπονητή, όμως, ο Βγενόπουλος δίνει τη δυνατότητα στους άλλους μετόχους να τον κατηγορήσουν για αθέτηση των δεσμεύσεών του και παρεμβάσεις στον Παναθηναϊκό. Κάτι που ενδεχομένως να μην επιθυμούσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος προσπαθούσε τόσο καιρό να μένει στη σκιά.
=Ένα ερώτημα που γεννάται είναι πώς βγήκε στο προσκήνιο ο Βγενόπουλος. Η απάντηση είναι απλή: από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλησαν να περάσουν στα ΜΜΕ ότι με την απόλυση του Τεν Κάτε και την πρόσληψη του Νιόπλια ήταν σύμφωνοι και οι άλλοι μέτοχοι.
=Όταν, όμως, εξέφρασε τις πρώτες αντιρρήσεις του ο Παύλος Γιαννακόπουλος και βγήκε προς τα έξω και η άγνοια του Γιάννη Βαρδινογιάννη, υποχρεώθηκαν οι επικοινωνιολόγοι του Νικόλα Πατέρα να κάψουν το χαρτί του Βγενόπουλου. Διότι επί της ουσίας τον έκαψαν όσοι διέρρευσαν τη συμμετοχή του στις εξελίξεις του Παναθηναϊκού.
=Η ουσία, πάντως, είναι ότι οι δύο ομάδες μετόχων αποκλείεται να ησυχάσουν αν δεν εξουδετερώσει η μία την άλλη. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και ουσιαστικά όλα θα κριθούν από την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα.
=Εάν κατακτήσουν οι «πράσινοι» τον τίτλο, τότε ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες επικράτησής τους στην εσωτερική διαμάχη. Αν, όμως, η κούπα παραμείνει στον Ολυμπιακό, οι εξελίξεις θα τρέξουν και μάλιστα με καταιγιστικό ρυθμό.
=Ρόλο θα παίξει και η στάση του κόσμου. Οι οργανωμένοι φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με τον Νικόλα Πατέρα και του υποσχέθηκαν στήριξη σε όλους τους τομείς.
=Όπως λένε οι συνδεσμίτες, ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ έχει υλοποιήσει έως τώρα κάθε υπόσχεση που τους έδωσε. Γιʼ αυτό και βρίσκονται στο πλευρό του.
=Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ο μοναδικός που έχει προσφέρει στους «πράσινους» το αίσθημα της υπερηφάνειας με τις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άρα η στάση των οπαδών θα καθοριστεί και αυτή από την πορεία του Παναθηναϊκού.
=Διότι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα και εφόσον αυξηθεί η διαφορά του Ολυμπιακού, τότε θα αρχίσει η γκρίνια και θα αμφισβητηθούν οι αποφάσεις του Πατέρα. Αν και επικοινωνιακά από την ΠΑΕ προσπαθούν να χτίσουν ένα φράγμα που θα επιστρέψει τα απόνερα προς την άλλη πλευρά.
=Γιʼ αυτό έκανε ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ τις δηλώσεις περί φθοράς της ομάδας από την αμφισβήτηση του Νιόπλια. Ουσιαστικά, δηλαδή, θέλησε να περάσει στον κόσμο του «τριφυλλιού» πως οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα, την ευθύνη έχει ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
=Μυστήριο επικρατεί και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Από την ΠΑΕ λείπει το ρευστό, αλλά το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση και ο Πατέρας αναζητά τρόπο για να προχωρήσει στην απόκτηση δύο ή τριών ποδοσφαιριστών.
=Ο Ζίκο έθεσε πιο ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεών του στον Ολυμπιακό. Ζήτησε τέσσερις παίκτες από τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα υλοποιήσει ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» τις απαιτήσεις του Βραζιλιάνου.
=Ειδικά στο αίτημα για δύο επιθετικούς. Ο Κόκκαλης εκτιμά πολύ τον Μήτρογλου και το λέει σε κάθε ευκαιρία.
=Με αποκορύφωμα, βέβαια, την ατάκα που είπε στον Γιάννη Χρυσικόπουλο όταν έμαθε ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια του ζητούσε το περασμένο καλοκαίρι έναν επιθετικό. «Έχουμε τον Μήτρογλου. Δεν θα μου τον κάψουν τον παιχταρά», φέρεται να είπε ο Κόκκαλης.
=Φυσικά οι ενστάσεις του ηγέτη των «ερυθρολεύκων» ήταν άλλες. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε μέσα σε ένα χρόνο περίπου 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ντιόγκο και του Νταρμπισάιρ.
=Ο Βραζιλιάνος και ο Άγγλος, βέβαια, αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Αλλά ήταν βέβαιο ότι θα επέστρεφαν κάποια στιγμή και μαζί με τον Μήτρογλου οι επιθετικοί του Ολυμπιακού γίνονταν τρεις.
=Έφυγε ο Γιώργος Παράσχος από τον ΠΑΣ Γιάννινα με έντονη τη συναισθηματική φόρτισή του, όπως έδειξε και στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή. Στην ομάδα του Ηπείρου, πάντως, εκφράστηκαν από εκείνη τη στιγμή εντελώς αντίθετα συναισθήματα.
=Ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια του ΠΑΣ χάρηκαν αρκετοί για το διαζύγιο με τον έμπειρο τεχνικό. Υπήρχαν παίκτες που έλεγαν στον κύκλο τους ότι με τον Παράσχο ο υποβιβασμός της ομάδας θα ήταν βέβαιος, όσες επενδύσεις και αν έκανε η διοίκηση τον Γενάρη.
=Σίγουρο θεωρεί τον υποβιβασμό του ΠΑΣ και ένας ανταγωνιστής. Αναφέρομαι στον πρόεδρο του Λεβαδειακού, τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ομάδα της Ηπείρου θα ακολουθήσει τον Πανθρακικό στη Β΄ Εθνική.
=Μια και ο λόγος για την ομάδα της Κομοτηνής, να αναφέρουμε ότι προετοιμάζουν ήδη την ομάδα για την επόμενη κατηγορία. Στον Πανθρακικό εκτιμούν ακόμα ότι και με απανωτά θαύματα δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό και θέλουν να βάλουν τις βάσεις του πρωταθλητισμού στη Β΄ Εθνική με στόχο την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
=Τα πάνω κάτω ήρθαν στην περίπτωση του Ρίος και της παραμονής του στον Αστέρα Τρίπολης. Οι πληροφορίες από την Αρκαδία ανέφεραν ότι ο ατζέντης του Αργεντινού έπεισε τους ανθρώπους του Αστέρα και ειδικά τον Βαγγέλη Βλάχο να τον περιμένουν να αποθεραπευθεί.
=Όλες οι ενδείξεις, λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ρίος θα πάρει άλλη μία ευκαιρία από τον Αστέρα, στον οποίο ούτως ή άλλως αναζητούν έναν επιτελικό μέσο με ικανότητα να αξιοποιεί τους φορ της ομάδας. Το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι πόσο θα διαρκέσει η αποθεραπεία του Αργεντινού.


Σχολιάστε εδώ