Σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Η προηγούμενη διετία υπήρξε καθοριστική, από απόψεως αναδιοργάνωσης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τόσο του έμψυχου δυναμικού όσο και του εξοπλισμού, του δικτύου καταστημάτων και των προϊόντων και υπηρεσιών της τράπεζας.
Αλλαγές σε επίπεδο στρατηγικής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου, δομών του οργανογράμματος, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, πολιτικής πιστωτικής επέκτασης και αυτοματοποίησης διαδικασιών εξασφάλισαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τρεις πιστοποιήσεις ISO, καθώς και τη διάκρισή του ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα.
Οι αλλαγές αυτές έγιναν με μια εντυπωσιακή ταυτόχρονα μείωση κόστους για την τράπεζα σε όλα τα επίπεδα. Σημαντική μείωση κόστους επιτεύχθηκε σε επίπεδο αναβάθμισης δικτύου (οικονομία κλίμακος 25%), εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού (μείωση άνω των 6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση), εκσυγχρονισμού συστημάτων ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων, καθώς και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων (συνολική μείωση κόστους κατά 90%).
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 526,26 εκατ. ευρώ, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, έφερε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και στην 3η μεταξύ των ευρωπαϊκών, από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας, αναδεικνύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται από το επενδυτικό κοινό.
Η ίδρυση της μεσιτικής-ασφαλιστικής Post Insurance άλλαξε τα δεδομένα στον ασφαλιστικό χάρτη της Ελλάδας, προσφέροντας απλά, ευέλικτα και κατανοητά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Η Post Credit, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση προϊόντων καταναλωτικής πίστης αναπτύσσει καινοτομικά προϊόντα, διατηρώντας ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς πιστωτικών καρτών, ενώ με την απόφαση του ΔΣ για την ίδρυση τριών ακόμη θυγατρικών οι οποίες θα δραστηριοποιούνται στον χώρο του real estate, του leasing και της παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης έργων, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργούνται νέα εταιρικά οχήματα.
Στρατηγικής σημασίας υπήρξαν οι συμφωνίες συνεργασίας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής τραπεζικής (με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), αλλά και με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τη διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των 997 συνολικά καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
Με τη χρηματοδότηση βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως η χρηματοδότηση της Εγνατίας οδού, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ και του τομέα της δημόσιας Υγείας, αλλά και με το ισχυρό κοινωνικό του έργο στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τίτλο «Κοινωνία Ευθύνης», το όραμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να καθιερωθεί ως σημαντικός πυλώνας της οικονομίας και του έλληνα πολίτη αποτελεί πλέον πραγματικότητα.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι σήμερα ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος όμιλος, που συνεχώς επεκτείνεται και διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς.


Σχολιάστε εδώ