Σε ΕΣΡ και Δικαιοσύνη για τα στιγμιότυπα της SuperLeague

Η Forthnet και η θυγατρική NetMed Hellas κατέθεσαν τις απόψεις τους την περασμένη Τρίτη και αναμένεται η ακρόαση της ΕΡΤ αλλά και η κύρια εκδίκαση τον Φεβρουάριο του 2010 των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο όμιλος συνδρομητικής τηλεόρασης και η ΕΡΤ. Ζητούμενο είναι η διακοπή μετάδοσης από την ΕΡΤ των στιγμιοτύπων από τους αγώνες των 14 ομάδων της SuperLeague, των οποίων τα δικαιώματα κατέχει η Forthnet.
Ο όμιλος συνδρομητικής τηλεόρασης στην προσφυγή του προς το ΕΣΡ ζητάει τη «σύσταση για συμμόρφωση σε συγκεκριμένη διάταξη της νομοθεσίας με προειδοποίηση επιβολής λοιπών κυρώσεων», «πρόστιμο από πέντε έως πεντακόσια εκατομμύρια (5.000.000 έως 500.000.000) δραχμές που εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ», «προσωρινή αναστολή μέχρι 3 μήνες ή οριστική διακοπή της μετάδοσης συγκεκριμένης εκπομπής του σταθμού», «προσωρινή αναστολή μέχρι τρεις 3 μήνες της μετάδοσης κάθε τηλεοπτικού προγράμματος», «ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταθμού» και «κυρώσεις ηθικού περιεχομένου (όπως υποχρεωτική μετάδοση ανακοίνωσης σχετικά με τις λοιπές επιβαλλόμενες κυρώσεις)»!
Η Forthnet στην προσφυγή της επικαλείται το άρθρο 48 παρ. 1 του ν. 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, που προβλέπει ότι «οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί έχουν το δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν: α) την αναμετάδοση των εκπομπών τους με οποιονδήποτε τρόπο, όπως ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δορυφόροι, καλώδια (…)». Επίσης υπογραμμίζει πως η κρατική TV «αναμεταδίδει, χωρίς την άδειά μας, οπτικοακουστικό υλικό του οποίου είμαστε νόμιμα απόλυτοι και αποκλειστικοί δικαιούχοι», ενώ «παραβιάζει ευθέως, μεταξύ άλλων, και το άρθρο 48 του ν. 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας». Η ΕΡΤ, από την πλευρά της, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί των καταγγελιών των Forthnet και NetMed Hellas, ενώ ο δικηγόρος της, για προσωπικούς λόγους, ζήτησε αναβολή και η τοποθέτησή του προγραμματίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ