ΠΑΜΕ: Έντονη κινητοποίηση για επιτυχία της απεργίας

Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ για την επιτυχία τόσο της 24ωρης απεργίας (στις 17 Δεκεμβρίου) που κήρυξαν σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα όπου η παράταξη πλειοψηφεί, όσο και για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί.
Στο επίκεντρο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων βρίσκεται η νέα αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι «έρχεται θύελλα καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Τα 9 σημεία για τις δομικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι συνέχεια της επίθεσης που είχε ξεκινήσει από τους νόμους Σιούφα, Ρέππα και Πετραλιά, υπογραμμίζει ο Γ. Πέρρος. Η όλη κινητοποίηση αντιμετωπίζεται ως διχαστική από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του ΠΑΜΕ.
Ο Γ. Μαυρίκος επαναλαμβάνει τις καταγγελίες «για πλήρη ταύτιση του συμβιβασμένου -εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού των ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι σε πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις η άρνηση για συμμετοχή στην απεργία αποφασίζεται γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις «δεν θέλουν να συρθούν πίσω από τις αποφάσεις του ΠΑΜΕ».
Στον χώρο της ΓΣΕΕ δεν κρύβεται η δυσφορία για την απεργιακή πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ εν όψει και της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ πιο ψύχραιμοι εμφανίζονται οι συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ. Η όξυνση της αντίδρασης των συνδικάτων προεξοφλείται ότι θα κλιμακώνεται όχι μόνο για το Ασφαλιστικό, αλλά και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί με διάλογο η κυβέρνηση. Οι πιο έντονες αναταράξεις εντός των συνδικάτων θα γίνουν με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού 2010 από τη Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ