Ξέρω ποιοι με πολεμούν…

// Πέρσι με τον «Βιοπαλαιστή στη στέγη» εσείς και η κ. Ρώπα –το οποίο ανεβάζετε και φέτος στο «Θέατρον» και ήδη οι παραστάσεις σας ξεκίνησαν με το δεξί– δεχθήκατε πυρά από διάφορες εφημερίδες γιατί το θέμα της σατιρίζει το σύστημα και τους νεόπλουτους. Βέβαια η παράσταση έσπασε ταμεία. Τι όμως στα αλήθεια δεν τους άρεσε;
«Το ότι κατάφερε αυτή η μεγάλη παραγωγή πέρσι να κάνει απόσβεση των εξόδων της και φέτος να μειώσει το εισιτήριό της για μένα αυτό είναι τεράστια ικανοποίηση. Όλοι το ξέρουν ότι υπάρχει ένα θεατρικό κατεστημένο, το οποίο έχει πολλούς τρόπους να πληρώνει πολλούς ανθρώπους και πολλούς δημοσιογράφους. Και ως εκ τούτου, οι πληροφορίες έρχονται από τους δημοσιογράφους. Όταν σʼ ένα περιοδικό έχεις αγοράσει δεκαπέντε φορές ένα εξώφυλλό του θα σε φροντίσει καλύτερα από το να του έχεις δώσει μια φορά μια συνέντευξη και να μην έχεις πληρώσει ποτέ διαφήμιση. Ακόμη και στην κριτική θα σε φροντίσει καλύτερα. Είναι λίγο στημένα τα πράγματα. Εγώ δεν θα απαντήσω αυτή τη στιγμή και αυτό θα γραφτεί στην ώρα του. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να είμαι ήρεμος. Ξέρω το παρασκήνιο και ποιοι με πολεμούν. Ξέρω ότι θέλουν να αποδομήσουν τη δυναμική που έχω. Και οι πολιτικοί δεν θέλουν να λέω αυτά που λέω. Με πολεμούν από τα blogs. Δεν έχουν άλλο τρόπο να με χτυπήσουν. Μήπως νομίζεις όμως ότι ο κόσμος δεν ξέρει τον πόλεμο που δέχομαι; Μήπως νομίζεις ότι ο κόσμος πιστεύει ότι αυτό που κάνω το κάνω άνετα;».
// Το βιβλίο όπου θα γράφετε όλα αυτά τα παρασκηνιακά πότε θα βγει;
«Μετά το τέλος του “Τσαντιριού”. Δεν είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να κάνω υπομονή. Δεν θέλω να γίνουν συζητήσεις που δεν πρέπει κατά τη διάρκεια του “Τσαντιριού”. Πάντως, είναι πολλοί που είναι ντυμένοι φίλοι μου πίσω από τα blogs. Να έχουν υπόψη τους ότι τους γνωρίζω και θα τους απαντήσω μέσα από το βιβλίο μου».
// Το περιοδικό που θα βγάζατε για το χώρο του θεάματος πότε θα βγει;
«Από τον Μάιο και μετά. Είμαι σε συζητήσεις».
// Και με την ταινία τι γίνεται;
«Για την “Κυριακή των παπουτσιών” λες; Μετά το τέλος του “Τσαντιριού”, σε δύο χρόνια δηλαδή».
// Με τη Χαρούλα Αλεξίου θα πάτε περιοδεία στην Αμερική;
«Ψάχνουμε κοινούς χρόνους».


Σχολιάστε εδώ