Κάτω στον Πειραιά

// Αλήθεια, την πρώτη τετραετία Αγραπίδη η τότε δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει ότι η προεκλογική εκστρατεία που οργάνωσε η εταιρεία του κ. Φλέσσα είχε στοιχίσει 30 εκατ. δρχ. Και μάλιστα είχε δηλώσει πως τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν στον κ. Φλέσσα.

Όμως απόδειξη υπάρχει για 3.000.000 δρχ. Για τα υπόλοιπα 27.000.000 δεν υπάρχει απόδειξη. Ψάχνουν μήνες οι ελεγκτές στη Δημοτική Επιχείρηση Προβολής και Επικοινωνίας, αλλά απόδειξη δεν υπάρχει. Τι συνέβη; Δεν πληρώθηκαν τα χρήματα ή δεν έκοψε απόδειξη ο κ. Φλέσσας; Και πώς του έδωσαν χρήματα χωρίς να πάρουν απόδειξη οι αρμόδιοι της τότε δημοτικής αρχής; Σίγουρα εδώ υπάρχει θέμα και θα πρέπει να διευκρινιστεί αμέσως. Έτσι δεν είναι;

// Για το θέμα της ΔΕΠΕΠ έγινε η φασαρία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ο Τ. Κάρλες, μόλις αναφέρθηκε ότι η επιχείρηση δεν πληρώνει γιατί της έρχονται συνέχεια καταλογισμοί και πρόστιμα από την εφορία λόγω των εκκρεμοτήτων που είχε δημιουργήσει η περίοδος Χονδροκούκη, έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει ότι επιχειρείται η σπίλωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Εκεί παρενέβη ο Τάκης Αβραμίδης, που είναι παλιά… καραβάνα και δεν… μασάει από φωνές και φασαρίες, και η διένεξη κατέληξε σε καβγά! Παραλίγο να έρθουν στα χέρια! Το τι ακούστηκε βέβαια δεν λέγεται. «Γελοίε», «αλήτη», «λαμόγιο», «κλέφτη», «καραγκιόζη» και λοιπά… διακοσμητικά επίθετα έλεγε ο ένας στον άλλον! Οι παριστάμενοι είχαν σαστίσει με αυτά που άκουγαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τσιμπιόντουσαν για να δουν αν βρίσκονταν όντως στο δημοτικό συμβούλιο ή στη… Λαχαναγορά. Και όλα βέβαια για το… καλό του Πειραιά. Αν ήθελαν το… κακό του δηλαδή τι θα έκαναν; Θα έβγαζαν τις μπουλντόζες και θα… έσκαβαν;

// Δεν… πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο. Θα περάσει βέβαια στο επόμενο, αλλά το ζήτημα είναι πως κάποιοι σύμβουλοι του Φασούλα δείχνουν… απρόθυμοι να στηρίξουν θέματα που φέρνει η παράταξή τους στο συμβούλιο. Αυτό το κατάλαβε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Βουτσινάς και όταν ήρθε το τεχνικό πρόγραμμα για ψήφιση, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Η πλειοψηφία έπρεπε να έχει τουλάχιστον 21 ψήφους υπέρ για να το «περάσει». Είχε όμως μόνο 20, καθώς ο Μαλτέζος και κάποιοι άλλοι έλειπαν. Έτσι το θέμα δεν πέρασε. Το… μήνυμα άραγε πέρασε;

// Νέα διεύθυνση οδοσάρωσης δημιουργείται στον δήμο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ρύπανσης στα ρείθρα των πεζοδρομίων. Ο τομέας ανήκε στη Διεύθυνση Καθαριότητας, αλλά υπολειτουργούσε γιατί η ηγεσία της διεύθυνσης προφανώς δεν τα… πάει καλά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένας ολόκληρος δρόμος στα Καμίνια, η οδός Χίου, δεν έχει κάδους σκουπιδιών παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων. Γιατί όμως έχει… χαθεί η μπάλα στη συγκεκριμένη διεύθυνση; Τρέχει κάτι ή ο διευθυντής έχει το… μυαλό του αλλού;

// Άλλη μια δικαίωση για το «Π». Πρώτη η στήλη είχε γράψει για την προσπάθεια του ανιψιού του πρώην δημάρχου να καταλάβει, μέσω ΑΣΕΠ, μια θέση… χιονοδρόμου που είχε προκηρυχθεί πριν από 4 χρόνια και την οποία είχε καταλάβει μία γυμνάστρια που πληρούσε τις προδιαγραφές. Ο ανιψιός του πρώην δημάρχου πέτυχε κατ’ αρχάς, με δικαστική απόφαση, να καταλάβει αυτός τη θέση, αλλά αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε δεν ήταν σωστά και το ΑΣΕΠ του ξαναπήρε τη θέση και την έδωσε στη γυμνάστρια που την κατείχε εδώ και τρία χρόνια! Το έγγραφο του ΑΣΕΠ έφτασε την περασμένη εβδομάδα στον δήμο και αμέσως ο δήμαρχος έβαλε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης, για εφαρμογή της απόφασης του ΑΣΕΠ και τον επαναδιορισμό της γυμνάστριας.

// Εντυπωσιακή είναι η έκθεση έργων του Κ. Βολονάκη με θέματα του Πειραιά που γίνεται στο Ναυτικό Μουσείο. Οι πίνακες του κλασικού ζωγράφου της πόλης μας ήταν για χρόνια… καταχωνιασμένοι σε αποθήκες του δήμου και τους γνωρίζαμε μόνο από τις… κάρτες! Τώρα έχουμε όλοι την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε και να τους δούμε από κοντά! Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη και η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη που εντυπωσιάστηκε από τους πίνακες και επιδοκίμασε τον δήμαρχο Π. Φασούλα για την πρωτοβουλία του να τους παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

// Μεγάλη επιτυχία είχε η γιορτή που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα σε γνωστό κοσμικό κέντρο ο συνδυασμός της πλειοψηφίας στον Δήμο Κορυδαλλού. Μέχρι τα ξημερώματα ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και οι πολλοί φίλοι τού συνδυασμού του που κατέκλυσαν το κέντρο διασκέδασαν με την ψυχή τους. Στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Νιώτης, Λιντζέρης, Διαμαντίδης, ο Τάκης Κασκαμπάς από το Χαϊδάρι, ο πρώην δήμαρχος Στέφανος Χρήστου, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Σύνδεσμου Δυτικής Αθήνας Σαράντης και πολλοί άλλοι. Ρεσιτάλ έδωσαν οι κοπέλες του γραφείου του δημάρχου και ιδιαίτερα η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Εύη Παγκάλου, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος έδειξε πως ξέρει να χορεύει τόσο καλά όσο διοικεί!

// Το κρουαζιερόπλοιο «Louis Majesty», το νέο απόκτημα του στόλου της Louis Cruises, αφού ολοκλήρωσε τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, σάλπαρε την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, για τον παρθενικό του απόπλου, με τα χρώματα της Louis και με μια νέα, ανανεωμένη εικόνα. Το «Louis Majesty» θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες από τα λιμάνια της Γένοβας και της Μασαλίας σε μερικούς από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Μεσογείου, τα Κανάρια Νησιά και τη Βόρεια Αφρική. Να σημειώσουμε ότι το νέο πλοίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την εταιρεία, που αρχίζει με το ξεκίνημα δραστηριοτήτων και τη χειμερινή περίοδο σε προορισμούς που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον και αυτήν την εποχή!

// Μεθαύριο Τρίτη γιορτάζουν τα Καμίνια, καθώς η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου που είναι προστάτης της περιοχής. Η γιορτή συμπίπτει με μια μεγάλη στιγμή για τον ναό του Αγίου, αφού φέτος έχει πλέον ολοκληρωθεί. Να σημειώσουμε ότι ο νέος ναός άρχισε να κτίζεται το 2000, αφού ο παλιός είχε κατεδαφιστεί μετά τις ζημιές που υπέστη από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε. Τα Καμίνια σάς περιμένουν!

// Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Β΄ Γυμνασίου Καλλίπολης, τα Α1 και Α2 ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα με τραγούδια, χορό, μουσική από ζωντανή ορχήστρα και πολύ κέφι. Φυσικά θα υπάρχει πλούσιος μπουφές και γλυκίσματα, γιατί ως γνωστό «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει»! Πρόκειται για μια ακόμα αξιόλογη και χρήσιμη πρωτοβουλία της επιτροπής των ΚΑΠΗ του Α΄ Διαμερίσματος που μας έχει… συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις. Και του χρόνου!

// Όλοι οι Πειραιώτες βουλευτές, νυν και πρώην, όταν καλούν κάποιον από το τηλέφωνο του γραφείου τους ή το κινητό τους, εμφανίζουν τον αριθμό τους και δεν χρησιμοποιούν την απόκρυψη, την οποία έχουν κάνει κανόνα των τηλεφωνικών τους σχέσεων οι καχύποπτοι ή όσοι έχουν λόγους να κρύβονται. Την κακή αυτή συνήθεια την έχει μόνο ο τέως βουλευτής της ΝΔ Π. Μελάς, ο οποίος είναι από τους λίγους που δεν έχει λόγο να το κάνει. Ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα τακτική, γιατί ήδη έχει αρχίσει να σχολιάζεται στον Πειραιά.

// Η αντίθεση σε όλο της το μεγαλείο: Την ώρα που η οικογένεια Κατσαφάδου πανηγύριζε για τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά, ένα από τα μέλη της βίωνε το δικό του δράμα. Πρόκειται για τον γραμματέα της ΟΝΝΕΔ και νομ. σύμβουλο Κώστα Κατσαφάδο, που ήταν ο μόνος από την οικογένεια που έψαχνε μέρος για να… κρυφτεί. Στήριξε, βλέπετε, τόσο ανοιχτά την Ντόρα, που ακόμα και την Κυριακή των εκλογών έσπευσε να την υποδεχθεί στον Πειραιά ως επικεφαλής ευάριθμης ομάδας ΔΑΠιτών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, φορώντας κονκάρδα με τη φωτογραφία της και κραδαίνοντας σημαίες. Μόλις όμως ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Όχι όμως και τις κονκάρδες. Αυτές του έμειναν, όπως και οι σημαίες…

// Για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου είχε έρθει στον Πειραιά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, και μια και βρέθηκε στην πόλη μας, ο δικός μας Μητροπολίτης, ο Σεραφείμ, του έκανε το τραπέζι στο μαγαζί του Τσάκου. Αυτά για όσους έχουν απορία όσον αφορά το γιατί βρέθηκε στον Πειραιά ο δεσπότης της Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ