Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΙΚΑΝΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Η Νέα Δημοκρατία πάσχει από το σύνδρομο της στέρησης ικανών στελεχών, που πάσχει και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση τα «φυτώρια» των κομματικών επιτελείων δεν παράγουν νέα πρόσωπα, με αναγνωρισμένες δυνατότητες. Ακόμη και οι κυβερνώντες, μετά το φιάσκο σε αρκετές περιπτώσεις με τα βιογραφικά, αναζητούν ικανά, γνωστά, εμπιστοσύνης κομματικά στελέχη.
Από τις εκλογές δεν αναδείχθηκαν νέα πρόσωπα στη ΝΔ με μαχητικότητα και με φιλοδοξίες για προσφορά στην πολιτική.
Ούτε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ούτε και τα κατά καιρούς σεμινάρια, επιμορφωτικά και άλλα, κατόρθωσαν οργανωμένα να δημιουργήσουν μια νέα μαγιά στελεχών που θα μπορούσαν να επανδρώσουν επιτυχώς τα νέα κομματικά πόστα.
Η επιλογή του Πάνου Παναγιωτόπουλου κρίνεται απολύτως επιτυχής. Και αυτό δεν φάνηκε μόνο τώρα στην εσωκομματική αναμέτρηση.
Ικανοποιητικότατη η επιλογή του Κώστα Αρβανιτόπουλου. Οργανωτικός, γνώστης της τακτικής των ισορροπιών, ιδιότητα που θα χρειασθεί ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, χαμηλών τόνων και με γενική αποδοχή μέσα και έξω από την παράταξη.
Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς πληρώνει την πολιτική των κλειστών θυρών που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρός της. Στελέχη που θα μπορούσαν να ασχοληθούν κατά καιρούς απογοητεύθηκαν γιατί κατά το κοινώς λεγόμενο «έφαγαν πόρτα».
Αποτέλεσμα της καταστάσεως αυτής είναι σήμερα στη Νέα Δημοκρατία να υπάρχει έλλειμμα… Και χαμηλά ο πήχυς. Και εδώ είναι άλλο ένα πεδίο πρόκλησης για τον Σαμαρά.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον
νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι το συνέδριο. Εκεί, από μέσα, εάν προσεκτικά μελετήσει, με τη βοήθεια στελεχών που εμπιστεύεται, τους ομιλητές κι εκείνους που θα αναλύσουν πρόσωπα και καταστάσεις, θα βρει την άκρη. Και θα μπορέσει πιθανότατα να αλιεύσει στελέχη με ικανότητες, που μπορούν να αποτελέσουν το αύριο της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ