επί του πιεστηρίου

Βλέποντας αυτό το σινάφι, τη μια με επικεφαλής την κυρία Ρεπούση, τώρα την κυρία Δραγώνα, άλλοτε την παρέα που έχει μαζευτεί εκεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε η συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων, ότι δεν είμαστε Έλληνες, διερωτάσαι τι επιδιώκουν; Ποιος ωφελείται, ποιον συμφέρει να τεκμηριωθεί ότι οι σημερινοί κάτοικοι αυτής της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες του Παρθενώνα, του Σωκράτη, του Περικλή, του Αριστοτέλη; Για ποιον δουλεύουν; Ποιον ενοχλεί ότι λεγόμαστε Έλληνες; Μήπως περιμένει κανείς να πάρει τη θέση μας; Απλά ερωτήματα, που θα θέλαμε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Εθνικής –θα λέμε εμείς– Παιδείας, κυρία Δραγώνα, να μας απαντήσει.

Αμʼ το άλλο… Ενοχλεί ο Μίκης επειδή μιλάει. Ενοχλεί ο Άνθιμος γιατί κατέβηκε στον Πειραιά και λειτούργησε. Και μίλησε. Ενοχλεί ο λόγος τους. Και επειδή δεν… συμμορφώνονται, άρχισε η λάσπη. Το μήνυμα κάθε άλλο παρά νέο. Δεν θέλουν φωνές που δεν ελέγχονται. Που δεν υποτάσσονται στις υποδείξεις. Και χαλάνε τη σιωπή των αμνών. Και σπέρνουν ζιζάνια. Θα τους περάσει.

Βαρύτατη η κατηγορία του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου κ. Καράκωστα. Ότι τις ώρες της επιδρομής των «επαναστατών» τηλεφωνούσε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και το τηλέφωνο δεν το σήκωνε. Κι αυτό, όπως είπε, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Κύριε Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, δεν είδαμε να διατάξετε έρευνα. Γιατί;

Πολύ θερμά λόγια είχε για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου Μάριος Κάρογιαν στη συνάντηση που είχαν με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψής του. Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Κάρογιαν:

«Στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στο μυαλό μας θα είναι πάντα ο Δημήτρης Σιούφας, ένας ακούραστος αγωνιστής, όπως το είπα πολλές φορές, ένας άνθρωπος που γνήσια και με ανιδιοτέλεια υπηρετεί την Ελλάδα και την Κύπρο, που δεν μάσησε τα λόγια του στις δύσκολες στιγμές, που πάντοτε είχε διεκδικητικές θέσεις και καθαρές απόψεις σε ό,τι κρίσιμο αφορούσε την Κύπρο».

Στα μέσα και στα έξω ήταν ο Μανώλης Μαυρομμάτης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγινε στη Βόννη. Και πολλές στιγμές βρέθηκε κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, απόδειξη ότι έχει καλή χημεία με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Δεν είναι μόνο ο Κουμάντος, ο Καράγιωργας και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης καθηγητές με κεφαλαίο «Κ», Αλέξη Παπαχελά. Είναι, και από τους πρώτους μάλιστα, και ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, που πλήρωσε με βασανιστήρια και φυλακίσεις τις ομιλίες στους φοιτητές του, τις πρώτες μέρες της χούντας, περί ελευθερίας και δημοκρατίας. Και τότε οι φοιτητές βγήκαν έξω στον δρόμο κι ακολούθησαν τον Μαγκάκη. Συμφωνούμε πάντως ότι είναι πολλοί οι καθηγητές με μικρό «κ», που πήραν έδρα επειδή ήταν ορντινάτσες γνωστών καθηγητών, τους κρατούσαν το παλτό και την τσάντα, κρατούσαν το σφουγγάρι κι έσβηναν τον πίνακα… Αυτά ήταν τα προσόντα τους…

Αν θέλετε να ξέρετε τι κρύβεται και τι έγινε με την «απαγωγή» και την παράδοση στους Τούρκους του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πάρτε το βιβλίο του καλού δημοσιογράφου Γιάννη Κορίδη, με τίτλο «Υπόθεση Οτσαλάν – η τραγωδία ενός ηγέτη».

Νομιμοποιήθηκαν και οι κουμπάροι. Επί γαλάζιας διακυβέρνησης η ιδιότητα του κουμπάρου ήταν επιλήψιμη. Τώρα αποτελεί διαβατήριο για κρατικά αξιώματα. Όλα τελικά είναι θέμα χρώματος. Κι ανάλογα με το χρώμα, είσαι ή δεν είσαι ρατσιστής…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ