Εξεταστικές Επιτροπές

Τη συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης που πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την πολιτική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. Στην ουσία πρόκειται για εκκρεμότητα που υπάρχει από τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Μάιο, όταν αντίστοιχες προτάσεις απορρίφθηκαν, παρότι υποστηρίζονταν από το σύνολο της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, στον οποίο απηύθυνε επιστολή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι είναι προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης να ερευνήσει το θέμα μέσω Εξεταστικής Επιτροπής και όχι με τη διαδικασία μετατροπής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική.
Παράλληλα η πρόταση φαίνεται να έχει την αποδοχή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού εκπρόσωποι των κομμάτων δήλωσαν ότι τη στηρίζουν, ενώ και ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι τη βρίσκει αξιοπρόσεκτη… Με την ευκαιρία, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για τη διερεύνηση των υποθέσεων των δομημένων ομολόγων, των υποκλοπών, αλλά και του Βατοπεδίου, ανεξαρτήτως αν οι ευθύνες έχουν παραγραφεί.


Σχολιάστε εδώ