εδώ Βρυξέλλες

wΣτον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ απευθύνθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ρωτώντας τον γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης ενός μέλους της ΟΝΕ όπως η Ελλάδα μέσω της ΕΚΤ, χωρίς την παρέμβαση των εμπορικών τραπεζών που εν τέλει κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου. Εξάλλου, με άλλη ερώτησή του προς τον Επίτροπο Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Σέβκοβιτς, ο κ. Χουντής ερωτά τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, ιδιαίτερα μετά το σχετικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η UEFA για τους αγώνες της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
wΝα προσαρμόσουν τα επιχειρησιακά τους προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας, στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη, απαντώντας στην ερώτηση των ευρωβουλευτών της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου και Κώστα Πουπάκη σχετικά με τη χρήση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης.
wΣυνομιλία στο Ευρωκοινολούλιο με μαθητές από νησιά του Αιγαίου και από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και με μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων απʼ όλη την Ελλάδα, είχε την προηγούμενη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εν όψει της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης.
w«Ευρυζωνικότητα: Αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο» ήταν το θέμα του δείπνου εργασίας που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό DigitalEurope, υπό την αιγίδα του ευρωβουλετή της ΝΔ, καθηγητή Ιω. Τσουκαλά, με τη συμμετοχή της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα, του πρέσβη της Κύπρου στο Βέλγιο και ελλήνων ευρωβουλευτών απʼ όλα τα κόμματα. Οι ομιλητές ανέπτυξαν την άποψη ότι η ευρυζωνικότητα αποτελεί τον καταλύτη για την οικονομική, βιομηχανική και πολιτιστική ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών και οι προσκεκλημένοι ευρωβουλευτές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις διαδικτυακές επιδόσεις της Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ