ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΦΟΒΑΜΑΙ ότι ο Ν. Κακλαμάνης έχει δύο δρόμους να διαβεί: Ο πρώτος να αποσυρθεί νωρίς και εντίμως από τη διεκδίκηση μιας νέας υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηναίων. Ο δεύτερος να επιμείνει πεισματικά στην απόφασή του συγκρουόμενος με τη Ρηγίλλης και τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, θα πρέπει να είναι έτοιμος για σκληρό και σε ορισμένες φάσεις ανελέητο «πόλεμο». Καθώς αν θελήσει να διεκδικήσει τη δημαρχία ως ανεξάρτητος υποψήφιος, το μόνο που θα… καταφέρει είναι ο δήμος –ύστερα από 24 χρόνια– να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ. Κι από ό,τι αντιλαμβάνομαι, στη Ρηγίλλης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Επίσης είναι έτοιμοι για «πόλεμο».
oAΝ λάβουμε σοβαρά υπόψη τις εκτιμήσεις των… ευρωπαίων εταίρων, η Ελλάδα κινείται μεταξύ Ισλανδίας και Ντουμπάι. Αν πάλι πιστέψουμε τον Θ. Πάγκαλο, είμαστε σε… καλύτερη μοίρα απʼ ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες! Διότι, όπως εξήγησε μιλώντας σε εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών, «οι Αμερικανοί έχουν πέντε ανοιχτά μέτωπα να κλείσουν, εμείς μόνο τρία». Ενώ εκείνοι έχουν, όπως είπε, να διασώσουν το Ισραήλ, να εξαφανίσουν τον Μπιν Λάντεν, να σταματήσουν την πυρηνική εξάπλωση του Ιράν, να σώσουν το Αφγανιστάν και να λύσουν το Μεσανατολικό, εμείς έχουμε απλώς… Σκοπιανό, Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά. Απλώς. Το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος είπε όσα είπε από στήθους, ήτοι χωρίς να έχει μπροστά του χειρόγραφο, μπορεί ορισμένους κακοπροαίρετους να τους οδηγήσει στο… γνωστό συμπέρασμα: «Ό,τι θυμάται χαίρεται»! Είπε όμως και κάτι ακόμη που στηρίζει την αξιοπιστία της χώρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου του Πάντειου Πανεπιστημίου, ότι «είμαστε οι τρακαδόροι της Ευρώπης»! Πώς να μην πάει στα ύψη το spread;
oΤΗΝ περασμένη Τρίτη το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ –έπειτα από τις ελληνικές πιέσεις– μετέθεσε για το πρώτο εξάμηνο του 2010 τις αποφάσεις για την ένταξη των Σκοπίων. Την επομένη ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ν. Γκρούεφσκι προκειμένου –υποθέτω– να κατευνάσει την οργή των γειτόνων. Παρά τις επίμονες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αυτή η επικοινωνία. Πιθανολογώ λόγω… τεχνικών προβλημάτων και όχι διότι ο κ. Γκρούεφσκι αδυνατεί να αντιληφθεί τον… πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
oΡΙΓΗ έχει αρχίσει να προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η… παρατεταμένη σιωπή του Κων. Μητσοτάκη. Καθότι γνωρίζουν ότι ο επίτιμος είναι κάτι σαν το ενεργό ηφαίστειο, δηλαδή αργά ή γρήγορα θα εκραγεί. Κι όσο πιο αργά τόσο… χειρότερα. Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εμφανίσθηκε αργά το βράδυ, στο δείπνο. Όχι, δεν προφασίστηκε κάποιο πρόβλημα από… ωτίτιδα. Προς μεγάλη απογοήτευση των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης (τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφοι κ.ά.) που είχαν πάρει θέση. Ποια εθνικά θέματα; Δήλωση για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία περίμεναν. Ε, θα περιμένουν λίγο ακόμη, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί το ηφαίστειο.
oΜΠΟΡΕΙ αυτές οι «ανοιχτές» συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου να συγκινούν τους φαν της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δεν ενθουσιάζουν ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη. Απόδειξη: Στην τελευταία συνεδρίαση η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποκαμωμένη από την αέναη προσπάθεια να αλλάξει τη χώρα, παραδόθηκε για λίγα λεπτά στην αγκαλιά του Μορφέα, υπό τον… ήχο της φωνής του κ. Μπακούρη που εκείνη τη στιγμή έκανε βαθυστόχαστη (όσο και πληκτική) διάλεξη περί διαφθοράς στην Ελλάδα. Σκεφτείτε σε ποια απελπιστική κατάσταση θα είχε περιέλθει η υφυπουργός. Περισσότερο ίσως κι από κάθε φορά που πρέπει να συνεργαστεί με την κ. Διαμαντοπούλου.


Σχολιάστε εδώ