Διάψευση από RTL – Αναμονή από το επιχειρηματικό σχήμα

Το RTL πάντως μέσω του Oliver Herrgesell, διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας του RTL Group, δήλωσε κάτω από την πίεση των δημοσιευμάτων πως «ο όμιλος ήρθε στην ελληνική αγορά για να μείνει στην ελληνική αγορά». Την περασμένη Τρίτη ο όμιλος διέψευσε τις οποιεσδήποτε επαφές προχωρώντας σε «διευκρινιστική δήλωση για το μετοχικό καθεστώς της τηλεόρασης του Alpha», με τρεις προσεκτικές αναφορές. Αρχικά δήλωνε την πρόθεσή του να μείνει στην Ελλάδα: «Το RTL Group ήρθε στην ελληνική αγορά για να μείνει στην ελληνική αγορά. Η πορεία μας δείχνει ότι είμαστε ένας επενδυτής με μακροπρόθεσμη στρατηγική. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική διαφημιστική αγορά θα αξιοποιήσει τις συνεχείς επιτυχίες της τηλεόρασης του Alpha όσον αφορά στην τηλεθέαση». Ακολουθούσε η αναφορά στις «ψευδείς πληροφορίες»: «Κάποιοι κατασκευάζουν ψευδείς πληροφορίες και τις παρουσιάζουν ως αληθινές, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένες, όταν η αποδεδειγμένη αφοσίωσή μας στην επένδυσή μας είναι γεγονός».

Το σημείο-κλειδί είναι στην επόμενη παράγραφο, με την περιγραφή των χρηματιστηριακών υποχρεώσεων. Ανέφερε λοιπόν το RTL πως δεν είχε απευθείας επαφές με κανέναν, διαφορετικά «εάν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς, θα έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά η χρηματιστηριακή αγορά». «Δεν έχουμε ενημερώσει την αγορά γιατί δεν υφίσταται καμιά τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Herrgesell, σημειώνοντας πως «παραμένει ο όμιλος αφοσιωμένος στην τηλεόραση του Alpha». Ακόμα και αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του επιχειρηματία Χ. Αναστασίου-Σταύρου, η δήλωση αυτή δυσκολεύει κατά πολύ τη μετέπειτα ανακοίνωση οποιασδήποτε συμφωνίας.

Η «βόμβα» για τις εσωτερικές σχέσεις RTL – Κοντομηνά ήταν στην 3η παράγραφο, με την αποκάλυψη πως «ο Όμιλος RTL κατέχει το 69,97% του Alpha Media Group», όταν πριν από έναν χρόνο διέθετε το 66,66% των μετοχών. Συνεπώς, το ποσοστό του RTL αυξήθηκε σε 69,97% και αντίστοιχα το ποσοστό του επιχειρηματία μειώθηκε από 33,33% σε 29,29%. Ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Μάινους στο γεύμα με τους παρουσιαστές χαρακτήρισε «ανοησίες» τα δημοσιεύματα. Στόχος του καναλιού, όπως διαφαίνεται, είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο Χ. Αναστασίου-Σταύρου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το περασμένο καλοκαίρι κάνοντας πρόταση για την εξαγορά της ΑΕΚ. Παρότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ήταν σε πολύ καλό δρόμο, τελικά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Η δεύτερη απόπειρά του για επενδύσεις στην Ελλάδα γίνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», με την κρούση για τον Alpha, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υπάρξει συμφωνία ή δεν θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε ο επιχειρηματίας και τα λοιπά πρόσωπα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα των ΜΜΕ της Κύπρου να αποκτήσουν τον έλεγχο και την πολιτική γραμμή ενός μεγάλου σταθμού, αφήνοντας στο RTL το σκέλος του προγράμματος για ικανό διάστημα. Καθοριστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις έχει παίξει μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού.

Κοινώς, «Κυριακή κοντή γιορτή». Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε…


Σχολιάστε εδώ