Δεν υπάρχουν… «απέναντι» συνδικαλιστές!

«Ξεκινάμε όλοι μαζί. Και αυτοί που στήριξαν τον Αντ. Σαμαρά και αυτοί που στήριξαν την Ντ. Μπακογιάννη. Δεν υπάρχουν “απέναντι” συνδικαλιστές. Όσο κατέχω αυτό το αξίωμα ομαδοποιήσεις και κινήσεις κάτω από το τραπέζι δεν πρόκειται να υπάρξουν».
Μιλάει στο «ΠΑΡΟΝ» ο νέος γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο διορισμός του οποίου στη Γραμματεία αυτή προκάλεσε ευφορία σχεδόν στο σύνολο των μελών της συνδικαλιστικής έκφρασης της ΝΔ. Και γιατί, όπως λένε παλιοί και νέοι συνδικαλιστές, «έχει καταξιωθεί με τη συνέπεια του αυτόνομου και κοινωνικού του λόγου», αλλά και γιατί «αποδεδειγμένα απέδειξε ότι δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες».
Ο κ. Μανώλης αναλαμβάνει μια Γραμματεία με διευρυμένες αρμοδιότητες. Ήδη η Γραμματεία Συνδικαλιστικού της ΝΔ μετονομάζεται σε Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων, στην οποία εκτός από τη ΔΑΚΕ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα ενταχθούν κοινωνικά κινήματα, όπως το καταναλωτικό, το αγροτικό κ.λπ. Στόχος είναι «η επαφή με τη ΔΑΚΕ σε όλους τους φορείς, ειδικά τώρα που κορυφαία κοινωνικά ζητήματα είναι ανοικτά, όπως το Ασφαλιστικό, το οικονομικό, το φορολογικό», μας λέει ο νέος γραμματέας. «Επιδίωξή μας», συνεχίζει το ίδιο στέλεχος της ΝΔ, «είναι να ακούσουμε τις απόψεις του κόσμου, να αφουγκραστούμε τα συναισθήματα και τις διαθέσεις του και να τα μεταφέρουμε στο κόμμα. Η σχέση που θα αναπτύξουμε θα είναι αμφίπλευρη, καθώς στον κόσμο αυτό θα μεταφέρουμε και θα εξηγήσουμε στη συνέχεια τις θέσεις του κόμματος».
Θα είναι καθοδηγητική η σχέση του κ. Μανώλη με τη ΔΑΚΕ; Απαντά κατηγορηματικά πως «η ΔΑΚΕ έχει τον δικό της αυτόνομο ρόλο και είναι ο “χώρος” που μεταφέρει στο κόμμα τις προτάσεις και τις απόψεις αυτών που εκπροσωπεί».
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβάλω την κομματική γραμμή στη ΔΑΚΕ», λέει ο κ. Μανώλης, υπενθυμίζοντας ότι ως γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο…
Για τις εξελίξεις στη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, που θα πραγματοποιήσει συνέδριο την άνοιξη, ο κ. Μανώλης τονίζει πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για το ποιος θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και ο νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι ο Κώστας Πουπάκης αμέσως μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής είχε παραιτηθεί από τη Γενική Γραμματεία της ΓΣΕΕ και είχε ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί και από πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης στο προσεχές συνέδριό της. Ο κ. Μανώλης υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την προσφορά του κ. Πουπάκη στο συνδικαλιστικό κίνημα, χαρακτηρίζοντας τον ευρωβουλευτή έναν από τους πιο πετυχημένους γενικούς γραμματείς της ΓΣΕΕ και προέδρους της ΔΑΚΕ. «Ο κ. Πουπάκης θα αποχωρήσει από την προεδρία της ΔΑΚΕ με τον τρόπο που ο ίδιος επέλεξε ήδη», τονίζει ο κ. Μανώλης. Σε «υπενθύμισή» μας ότι ο κ. Πουπάκης είχε ταχθεί στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη κατά την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ αντέδρασε σχεδόν οργισμένα, λέγοντας: «Εμείς δεν πετάμε ανθρώπους που τόσα έχουν προσφέρει στην παράταξη. Δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε, αλλά για να συζητάμε και να βρίσκουμε μαζί λύση στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων».
Ως προς τα άτομα που στελεχώνουν τη νέα Γραμματεία της ΝΔ κ. Μανώλης διαβεβαιώνει κατηγορηματικά πως κανένας δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από «δικούς του». Υπέρ της Ντόρας ήταν κάποια από αυτά τα στελέχη, τα οποία και θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Όπως λέει ο κ. Μανώλης, ενδεχομένως σε λίγο καιρό με κάποιους από τους αναπληρωτές να υπάρξει δυσκολία συνεργασίας είτε στήριξαν είτε όχι τον κ. Σαμαρά. Σε αυτήν την περίπτωση το κριτήριο θα είναι η μη «συνεννόηση», οπότε θα αποφασίσει τι θα πράξει ύστερα από ανοιχτή συζήτηση με όλα τα μέλη της Γραμματείας.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Μανώλης αρνήθηκε να αναφερθεί ονομαστικά στους συνδικαλιστές που θα αποτελέσουν τη νέα ηγετική ομάδα σε ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ. Η παράταξη, όπως είπε, θα κουβεντιάσει και θα αναδείξει αυτούς που κρίνει άξιους να την εκπροσωπούν…


Σχολιάστε εδώ