Ψάχνουν τον… λάκκο στο Δήμο Βύρωνα

Ο Βύρωνας είναι ένας από τους δεκάδες δήμους για τους οποίους ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών καταγγέλλει ότι προχωρούν έργα κατασκευής παιδικών σταθμών -χρηματοδοτούμενα, μέσω Περιφέρειας Αττικής, από ευρωπαϊκά κονδύλια- με κόστος υπερτιμολογημένο. Οι καταγγελίες αυτές ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συνδέσμου με στοιχεία για τα έργα. Ο Δήμος του Βύρωνα κατέθεσε πρόταση στην Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση της κατασκευής ενός βιοκλιματικού σταθμού συνολικού εμβαδού 700 τ.μ. Το ποσό που εγκρίθηκε αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, κονδύλι που θεωρείται υπερβολικό από τον σύνδεσμο, καθώς, όπως είπαν χαρακτηριστικά, ακόμα και με προδιαγραφές ξενοδοχείου του… Ντουμπάι να γινόταν το έργο αυτό, δεν θα ξεπερνούσε το 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Όπως ήταν φυσικό, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κόνσουλα πίεσαν τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά να απαντήσουν για το εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του συνδέσμου.
Ο κ. Χαρδαλιάς έσπευσε να δηλώσει την εμπιστοσύνη του στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που εκπόνησαν τη μελέτη, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειες, από την εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι και την έγκριση της χρηματοδότησης, έγιναν απόλυτα νόμιμα, για να μην υπάρχει όμως καμία σκιά θα διενεργηθεί αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση, για να διερευνηθεί αν οι κατηγορίες έχουν βάση. Μέχρις ότου τελειώσει η έρευνα, ο δήμαρχος τόνισε ότι οι ενέργειες για την αποπεράτωση του έργου θα παγώσουν…


Σχολιάστε εδώ