στα ενδότερα των ομάδων

=Ο Ζίκο περίμεναν ότι θα τελείωνε την ελληνική καριέρα του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Τεν Κάτε έχει όμως το σοβαρότερο πρόβλημα. Μετέωρος είναι ο Ολλανδός μετά τα λάθη του στο Φάληρο.
=Φυσικά και έφταιγε ο Τεν Κάτε για την ήττα του «τριφυλλιού». Άλλα έλεγε όλη την εβδομάδα και άλλα έκανε την Κυριακή στο ντέρμπι.
=«Επηρεάστηκε από την πολύωρη αναμονή στο πούλμαν γιατί δεν μπορούσε να καπνίσει», σχολίαζε μεταξύ σοβαρού και αστείου άνθρωπος του Παναθηναϊκού. Αιχμηρό σχόλιο για τον Τεν Κάτε που έχασε επί της ουσίας κάθε στήριγμά του στην Παιανία.
=Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ο Ολλανδός αποτελεί το εύκολο θύμα για να μη χρεωθούν ευθύνες και στη διοίκηση της ΠΑΕ. Το καλοκαίρι θα υπάρξουν διοικητικές εξελίξεις και είναι φυσιολογικό να μη θέλει ο Νικόλας Πατέρας να γίνει στόχος είτε για δικά του επικοινωνιακά λάθη είτε για σφάλματα άλλων.
=Επίσης ο Τεν Κάτε έχει χάσει και την εμπιστοσύνη των παικτών του. Ειδικά μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι περισσότεροι από τον Πατέρα.
=«Θα έπρεπε να μας καλύψει», έλεγε παίκτης του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Ολλανδός, όμως, απέφυγε να πάρει θέση.
=Ίσως επειδή είχε αντιληφθεί ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο παίζεται και το δικό του κεφάλι. Προτίμησε, λοιπόν, να σφυρίξει αδιάφορα και οι ποδοσφαιριστές ενοχλήθηκαν.
= «Στα λόγια ξέρει να λέει ότι όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε, αλλά στην πράξη έπειτα από μια μεγάλη νίκη βγαίνει και φωνάζει ότι είναι νικητής και έπειτα από μια ήττα μας αφήνει μόνους μας», ήταν ένα πρόσθετο σχόλιο για τον Τεν Κάτε. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στην Παιανία.
= Από την άλλη πλευρά, ο Ζίκο πήρε παράταση. Ανάσα ζωής ήταν για τον Βραζιλιάνο η νίκη επί του Παναθηναϊκού και κυρίως η εμφαντική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο.
=Φυσικά και για τον Ζίκο εκφράζονται ενστάσεις στον Πειραιά. Μέχρι το ματς με την Άρσεναλ, όμως, δηλαδή την Τετάρτη, ο Βραζιλιάνος μπορεί να κοιμάται ήσυχος.
=Γενικά είναι δύσκολοι οι καιροί για προπονητές. Τα έλεγα από την αρχή της σεζόν και δικαιώνομαι κάθε εβδομάδα με όσα συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες.
=Μόνο ο Καραγεωργίου αισθάνεται απόλυτα ασφαλής. Όλοι οι άλλοι, ακόμα και ο Φερνάντο Σάντος, τελούν υπό αμφισβήτηση, η οποία έρχεται και φεύγει ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε αγωνιστικής.
=Αν, βέβαια, προκύψουν δύο ή τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα, οι αλλαγές γίνονται αμέσως και δίχως να υπολογίσει κάποιος ότι το κόστος μπορεί να γίνει μεγαλύτερο. Απλώς οι παράγοντες θέλουν να παίρνουν εκείνοι το ρίσκο και να αισθάνονται ότι κινούν τα νήματα.
=Ειδικά μετά την αποτελεσματικότητα που είχε η παρέμβαση του Σωκράτη Κόκκαλη με την ομιλία του στους παίκτες του Ολυμπιακού, πολλοί πρόεδροι σχεδιάζουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Ο Πατέρας το έκανε ήδη την περασμένη Δευτέρα.
=Μόνο στην ΑΕΚ δεν υπάρχει κάποιος για να κάνει τέτοια παρέμβαση. Οι παίκτες δεν πιστεύουν πλέον τον Νίκο Θανόπουλο, μετά τις συνεχείς μεταθέσεις των ληξιπρόθεσμων επιταγών και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων για εξόφληση των υποχρεώσεων.
=«Εδώ δεν πιστεύει ο ίδιος τον εαυτό του», έλεγε τις προάλλες στέλεχος της ΠΑΕ για τον πρόεδρο. Την ίδια γνώμη έχουν για τον Θανόπουλο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές.
=Φυσικά και δεν ευθύνεται μόνο ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ για την απώλεια της αξιοπιστίας του. Ο άνθρωπος έχει παραδεχθεί ότι είναι υπάλληλος και ουσιαστικά μεταφέρει όσα του λένε.
=Δείχνει, όμως, ο Θανόπουλος ότι δεν ενδιαφέρεται και ο ίδιος για την υστεροφημία του. Με τη συμπεριφορά του είναι σαν να λέει στον κόσμο ότι νοιάζεται μόνο για τον μισθό του.
=Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αποτελεί άλλο βασικό θέμα συζήτησης μέσα στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Οι παίκτες ρωτούσαν ακόμα και δημοσιογράφους για να μάθουν εάν έχει πληρωθεί ο πρόεδρος όσον καιρό παρέμειναν εκείνοι δίχως να δουν το χρώμα του χρήματος.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, έχουν και άλλες δουλειές. Ασχολούνται με δημοσιογραφικές μεταγραφές για να αυξήσουν τα στηρίγματά τους και να τα αξιοποιήσουν τις δύσκολες μέρες.
= Εκείνος που δεν γνωρίζει τι κάνουν οι στενοί συνεργάτες του είναι ο Μπάγεβιτς. Διότι εάν γνώριζε τις επαφές τους με τα ΜΜΕ και την προσωπική πολιτική τους, ίσως και να λειτουργούσε εντελώς διαφορετικά.
=Τρομερό παρασκήνιο υπήρξε μέχρι και για τις εκλογές της Σούπερ Λίγκας. Ο Μάκης Ψωμιάδης κατέβηκε για δύο ώρες στην Αθήνα, όπου συνάντησε τον Γιάννη Κομπότη και προσπάθησε να τον πείσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικόλα Πατέρα.
=Φυσικά υπήρξαν και προσωπικές επαφές από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τα κουκιά που θα του έδιναν τη νίκη απέναντι στην υποψηφιότητα του Απόστολου Παπουτσάκη, τον οποίο στήριζε παρασκηνιακά ο Ολυμπιακός.
=Η προσπάθεια του Ψωμιάδη, πάντως, δεν φάνηκε να πιάνει τόπο.
Ο Κομπότης έδειχνε ξεκάθαρα ότι βρισκόταν στο απέναντι μπλοκ, παρά τα όποια παράπονα είχε πέρσι από τον Ολυμπιακό για τη στάση στο θέμα του Λεονάρντο.
=Η ΑΕΚ, πάντως, τάχθηκε στο πλευρό του Πατέρα. Κάτι που στην ποδοσφαιρική πιάτσα συνδυάστηκε με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και την επιθυμία του Μπάγεβιτς να αποκτήσει η ομάδα του τον Μάντζιο και τον Τζιόλη.
=Φυσικά ο προπονητής της Ένωσης θα ήθελε και τον Κλέιτον. Αλλά διευκόλυνση με τρεις παίκτες για μία ψήφο μοιάζει ασύμφορη για τους «πράσινους».
= Επιστρέφω στον Ολυμπιακό. Πολλά στελέχη του φοβούνται ότι αυτή η ιστορία, με την καταγγελία του Αλέξη Τζόρβα ότι τον χτύπησαν με αεροβόλο, μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση δίωξης στον Σωκράτη Κόκκαλη.
=Με αφορμή, βεβαίως, όσα έγραψε μια εφημερίδα ότι είπε στους παίκτες του κατά την επίσκεψή του στο προπονητικό κέντρο πριν από δύο εβδομάδες. Διότι μπορεί να τα διέψευσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά η εφημερίδα δεν αναίρεσε το ρεπορτάζ της.
=Θα έχει πολύ ψωμί αυτή η υπόθεση. Οι «πράσινοι» έχουν επενδύσει πολλά στην καταγγελία του Τζόρβα.
=Το καλό θα ʼναι να λειτουργήσουν επιτέλους όλα τα θεσμικά όργανα και να μάθουμε την αλήθεια. Και κυρίως να πληρώσει ο δράστης, εάν υπάρχει, το κόστος των ενεργειών του, μήπως και δει άσπρη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σχολιάστε εδώ