Πρέσβεις χωρών της ΕΕ στο «Προεδρικό» του Ταλάτ για επίσημο γεύμα!

Τελικά, εννέα από τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Κύπρο, αψηφώντας (κατʼ ακρίβειαν περιφρονώντας) την προειδοποιητική διακοίνωση της Λευκωσίας, απεδέχθησαν πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για γεύμα στο «Προεδρικό» του! Οι υπόλοιποι δεν παρέστησαν, αφού όμως εφρόντισαν να δικαιολογηθούν αναλόγως και κυρίως πειστικώς!
Δεν είναι μεν η πρώτη φορά που πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών επισκέπτονται το «Προεδρικό» του Ταλάτ και συντρώγουν μαζί του. Είναι όμως η πρώτη φορά που ομαδικώς ως «πρέσβεις της ΕΕ» παρέστησαν και έδωσαν ειδικότερο πολιτικό βάρος στον κατοχικό τοποτηρητή. Ο δανός μάλιστα πρέσβης όχι απλώς αιτιολόγησε την απόφαση τους, αλλά και τη θεώρησε φυσική, αντιπαρερχόμενος τη μομφή ότι αυτό δίδει μηνύματα ενισχύσεως του παρανόμου καθεστώτος.
Αυτές οι πρακτικές του κατοχικού καθεστώτος θα πυκνώνουν εφεξής, με στήριξη της Άγκυρας, η οποία και ασκεί ανάλογες πιέσεις προς ξένες κυβερνήσεις, ώστε νʼ ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις του «ψευδοκράτους», στο οποίο άλλωστε δυτικές χώρες διατηρούν είδος προξενικών γραφείων!


Σχολιάστε εδώ