Ποιος θα επιβάλει την… τάξη;

Σε… αταξίες θα μπλέξουν ο
ALPHA και ο ΣΚΑΪ, με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να καραδοκεί για «καμπάνες»! Προτού όμως φθάσουν εκεί, θα έχουν «φαγωθεί» μεταξύ τους, αφού έχει αρχίσει ήδη μια παρασκηνιακή κόντρα για τις «Νταντάδες»!
Ποιες είναι αυτές; Η «Σούπερ Νταντά» και η «Νταντά πρώτων βοηθειών» που έχουν προβληθεί με επιτυχία σε ξένες τηλεοράσεις και αφήνουν τα δύο ελληνικά ιδιωτικά κανάλια να κονταροχτυπιούνται για τα δικαιώματά τους. Παρόμοια ριάλιτι και τα δύο, έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν στην ελληνική βερσιόν. Το μεν πρώτο έχει εξασφαλίσει ο ALPHA, το δε δεύτερο έχει εξασφαλίσει ο ΣΚΑΪ, που πρόβαλε μάλιστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την ξένη παραγωγή.
Τι γίνεται κατά τη διάρκεια των ριάλιτι; Οικογένειες που έχουν δυσκολίες στην ανατροφή των παιδιών τους, καλούν τις τηλεοπτικές νταντάδες για να τους διδάξουν τους «σωστούς τρόπους», ενώ οι τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας. Και επειδή όλοι θέλουν να βλέπουν μέσα από την «κλειδαρότρυπα» τη ζωή των άλλων, το πρόγραμμα είχε επιτυχία στις χώρες που προβλήθηκε. Ανάμεσά τους λοιπόν ήταν: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ισραήλ, Δανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Πολωνία, Αργεντινή, Νορβηγία, Ρωσία και, τέλος, στην Ιαπωνία.
Οι παραγωγοί των προγραμμάτων αυτών απεχθάνονται τον όρο «ριάλιτι» και δίνουν στις εκπομπές τους τον τίτλο «real life show», τίτλος που έγινε ήδη γνωστός στην Ελλάδα από τον «Αγρότη» του ALPHA και όχι μόνο.
Η ιδέα από το εξωτερικό δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο λόγω της πιθανής ταυτόχρονης προβολής της στα δύο κανάλια, αλλά και λόγω του περιεχομένου της. Τόσο ο ALPHA όσο και ο ΣΚΑΪ την καθυστερούν καθώς είναι σίγουροι ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Προσπαθούν έτσι με κάθε τρόπο να καλυφθούν νομικά ώστε να μη χρεωθούν με πρόστιμα και κόψιμο εκπομπής, αφού ο νόμος στην Ελλάδα για την τηλεοπτική εκμετάλλευση παιδιών προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές.
Παρ’ όλα αυτά, συζητούν με γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης που έχουν προταθεί να αναλάβουν την παρουσίαση των ριάλιτι. Στον ALPHA, για παράδειγμα, συζητήσεις έχουν γίνει με τη Ράνια Θρασκιά και μάλιστα με πολύ θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές. Στον ΣΚΑΪ, είχε ήδη συζητήσει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη για την παρουσίαση της «Νταντάς πρώτων βοηθειών», αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε. Οι ιθύνοντες επιθυμούν, ωστόσο, να συνεργαστούν με πρόσωπο που δεν είναι πολύ προβεβλημένο στην τηλεόραση. Στην εκπομπή θα υπάρχει επίσης ψυχολόγος και για τον ρόλο αυτό έχουν ακουστεί τα ονόματα της ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Τένιας Μακρή, της ψυχολόγου, ειδικευμένης στην κλινική ψυχολογία και στην παιδοψυχολογία Αλεξάνδρας Καππάτου και της ψυχοπαιδαγωγικής συμβούλου Χρυσούλας Μαυράκη.
Κι ενώ τα νομικά τμήματα των δύο καναλιών αναζητούν τους τρόπους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την προβολή, στον ALPHA ετοιμάζονται να στρώσουν κόκκινο χαλί για να υποδεχθούν τις «Νταντάδες» γύρω στα Χριστούγεννα. Οι ιθύνοντες υπολογίζουν ότι η προβολή ενός επεισοδίου λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και παράλληλα θα δώσει το «στίγμα» του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Έτσι κι αλλιώς, οι… αταξίες είναι στο… πρόγραμμα!


Σχολιάστε εδώ