Παγκόσμια πρωτιά των νέων μας στον εθισμό στο διαδίκτυο

Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και δίνει στη χώρα μας ακόμα μία θλιβερή πρωτιά.
Όπως τονίστηκε στο 6ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο στη χώρα μας, σε ποσοστό εθισμένων στο διαδίκτυο νέων ακολουθούν η Κίνα με 5,5%, η Ιταλία με 5,4%, η Νορβηγία με 1,98% και η Ν. Κορέα με 1,6%.
Στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) και στη Θεσσαλονίκη το Ειδικό Ιατρείο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Περισσότεροι από 50 έφηβοι έχουν προσέλθει σε διάστημα 18 μηνών στη ΜΕΥ με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου. Στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργία του Ειδικού Κέντρου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 και έχει δεχτεί ήδη 25 εφήβους για εξέταση.
Πρέπει να τονιστεί ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο δεν αποτελεί αναγνωρισμένη ξεχωριστή ψυχιατρική διαταραχή και υπάρχει σοβαρός προβληματισμός στο να ενταχθεί η διαταραχή στην αναθεωρημένη έκδοση του DSM το 2011. Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επισήμως τη διαταραχή είναι η Κίνα, τον Νοέμβριο του 2008, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει και η Γερμανία.
Το θέμα ανέδειξαν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Λεβέντης και Γρηγ. Ψαριανός, οι οποίοι ζήτησαν να πληροφορηθούν από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας αν προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες


Σχολιάστε εδώ