Ο κόσμος θέλει να διακρινόμαστε στην πάλη των τάξεων και όχι στην πάλη των συνιστωσών!

Άφησαν τα οργανωτικά και εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τα συνδικαλιστικά στελέχη του πολιτικού αυτού χώρου κατά την πρόσφατη Συνδιάσκεψη. Και επικεντρώθηκαν στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (ανεργία, ασφάλιση, επισφάλεια, εργασία, εισοδήματα) οι συνδικαλιστές που καθημερινά καλούνται να αγωνιστούν και να συμβάλουν στην επίλυσή τους.
Στις ομιλίες τους οι κ. Δημ. Στρατούλης, Αλέκος Καλύβης και Μαρία Φραγκιαδάκη υπογράμμισαν την ανάγκη για συσπείρωση και ριζική πολιτική στροφή στη δουλειά μέσα στους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών και της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να γράφει ειδήσεις όχι με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και την ατέρμονη γκρίνια, αλλά με τη δυναμική του παρουσία εκεί που τον χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλύβης.
Από τα τρία συνδικαλιστικά στελέχη, μόνο ο κ. Στρατούλης μίλησε μετά την ομιλία του τέως προέδρου Αλ. Αλαβάνου. Οι δυο τους υπήρξαν στενοί συνεργάτες όσο ο κ. Αλαβάνος βρισκόταν στο τιμόνι του ΣΥΝ, γι’ αυτό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Στρατούλης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην επίμαχη ομιλία του τέως προέδρου την οποία σημειωτέον άφησαν ασχολίαστη και όσοι ομιλητές ακολούθησαν.
Τα εσωτερικά προβλήματα και σε αυτήν τη φάση φαίνεται να μην αγγίζουν τη συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση, που λειτουργεί με όρους συγκροτημένης ομάδας – ίσως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία μελών και στελεχών της ανήκει στο Αριστερό Ρεύμα που συμπορευόταν με τον κ. Αλαβάνο, μέχρι ο τελευταίος να ξεκινήσει τις επιθέσεις κατά του νέου προέδρου Αλ. Τσίπρα. Και φαίνεται πως η τελευταία πολιτική τοποθέτηση του κ. Αλαβάνου στη Συνδιάσκεψη βρήκε «απέναντι» στο σύνολό της τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημιούργησε πολλά ερωτήματα ως προς τη στόχευσή της. Ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ανάγκη για αγώνες των εργαζομένων, καθώς όπως είπε: «Τα λαϊκά στρώματα που θέλουμε πολιτικά να εκπροσωπούμε, μας θέλουν να διακρινόμαστε όχι στην πάλη των συνιστωσών και των τάσεων ή στη διαπάλη των ηγετικών στελεχών, αλλά στην πάλη των τάξεων».


Σχολιάστε εδώ