Κερδισμένος και ο Αβραμόπουλος

ΜΕΓΑΛΟΣ κερδισμένος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ο Δ. Αβραμόπουλος. Η απόφασή του να στηρίξει ανοιχτά και με ενεργό τρόπο -σε μια κρίσιμη καμπή της μάχης- την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά, έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνετη επικράτηση του τελευταίου. Η συμπαράταξή του άλλαξε το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης, προσέδωσε δυναμική στην υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά, γεγονός άλλωστε που αποτυπώθηκε και στις δημοσκοπήσεις εκείνων των ημερών. Παράλληλα ήταν η «απάντηση» σε όσους υποστήριζαν ότι με αρχηγό τον κ. Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία θα συρρικνωθεί στο κομμάτι της «λαϊκής Δεξιάς». Με τη συμμαχία του δηλαδή ο κ. Αβραμόπουλος «κουβάλησε» μαζί του τους λεγόμενους κεντρώους ψηφοφόρους που μέχρι εκείνη τη στιγμή στέκονταν διστακτικοί. Πλην όμως ο κ. Αβραμόπουλος δεν στήριξε απλώς την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά, έδωσε μάχη. Περιόδευσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, μίλησε σε κομματικές εκδηλώσεις, συνάντησε στελέχη και τοπικούς παράγοντες και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Ηλεία) άλλαξε το κλίμα. Κατά συνέπεια, είναι εύλογο ότι επί ημερών Σαμαρά ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει σημαντικό όσο και διακριτό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία.
Κερδισμένος της εκλογικής μάχης ήταν ακόμη ο Π. Παναγιωτόπουλος. Ήταν ο μόνος από τους βουλευτές της Β΄ Αθηνών που στήριξε τον κ. Σαμαρά, το έκανε μάλιστα ανοιχτά δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο «όργωσε» την περιφέρειά του και σε ανύποπτο χρόνο είχε προειδοποιήσει ότι τα αποτελέσματα στη Β΄ Αθηνών θα εκπλήξουν πολλούς, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη του κ. Σαμαρά. Ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος (ανέλαβε ήδη καθήκοντα) θα είναι από τους στενότερους συνεργάτες του νέου προέδρου.
Στον κατάλογο των κερδισμένων πρέπει να περιληφθούν βουλευτές όπως ο Μαξ. Χαρακόπουλος, ο οποίος κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και συνέβαλε στη νίκη του κ. Σαμαρά στη Λάρισα, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Αλλά και ο Κ. Μαρκόπουλος, που μαζί με στελέχη όπως οι Κ. Γκιουλέκας, Κ. Παπακώστα, Γ. Μανώλης κ.ά. είχαν αναλάβει τη «μάχη» στα Μέσα Ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ