Η ΝΔ (όπως και το ΠΑΣΟΚ) δεν αλλάζει

Το ίδιο θα ίσχυε κι αν εκλεγόταν η Ντόρα Μπακογιάννη ή οποιοσδήποτε. Η αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ, τα παχιά λόγια για την πατρίδα (εννοούν την ελληνική πλουτοκρατία), τα περί κτυπήματος της αδιαφάνειας και των σκανδάλων (τα ίδια που λέει και ο Γ. Παπανδρέου) και άλλα, έχουν στόχο να κρύψουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί ούτε και θέλει να αποκτήσει φιλολαϊκή πολιτική.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά από τη στρατηγική που είχε η ΝΔ ως κυβέρνηση. Και ο νέος πρόεδρός της στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο διατύπωσε θέσεις υπέρ των νέων φοροαπαλλαγών και της μείωσης των όποιων εισφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η ΝΔ είναι το άλλο κόμμα της δικομματικής εναλλαγής. Τη χρειάζεται το σύστημα για να εγκλωβίζει και αυτή από την πλευρά της τις λαϊκές συνειδήσεις που αναζητούν διέξοδο. Γι’ αυτό προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν ως νέα την παλιά και αποδεδειγμένα αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει χρόνια τώρα η ΝΔ, μαζί και το ΠΑΣΟΚ, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.
Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, έχει ψηφίσει στα όργανα της ΕΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση και την προστασία της κερδοφορίας των μονοπωλίων, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, και έχει προωθήσει την εφαρμογή τους στην Ελλάδα. Στα προγράμματα και των δύο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά που ζουν οι εργαζόμενοι σήμερα και γι’ αυτό δεν πρέπει να τους δοθεί κανένα άλλοθι.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να αποφύγουν την επιδείνωση της ζωής τους, να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα ελπίζοντας στις όποιες αλλαγές γίνονται στις ηγεσίες των κομμάτων της πλουτοκρατίας και στην εναλλαγή τους στην κυβέρνηση. Χρειάζονται, και μπορούν να ανοίξουν με τη δική τους συμμαχία και εξουσία, έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Σχολιάστε εδώ